Sari la conținut

Braşovul se află pe locul 5 după numărul de oferte de job-uri pe net

Analizând ofertele publicate pe principalele site-uri de recrutare, www.9am.ro a făcut bilanţul verii pe piaţa forţei de muncă. Braşovul ocupă locul 5 în topul oraşelor cu cel mai mare număr de joburi.
Capitala, cele mai multe oferte. După cum era de aşteptat, Capitala a atras şi în această toamnă cele mai multe locuri de muncă. Conform site-ului de recrutare eJobs Bucureştiul are disponibile  6.575 de locuri de muncă, BestJobs oferă peste 9.000 de oferte de muncă iar MyJob, 734. Urmează Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Braşov. Oraşul de la poalele Tâmpei ocupă locul cinci în top, cu 1.222 posturi publicate pe eJobs, 2.800 pe BestJobs şi 124 pe MyJob.
Domeniul cu cele mai multe oferte. Conform analizei, cele mai multe posturi pot fi găsite în domeniul  Sales/ Vânzări/Comerţ – cu 4.192de  posturi oferite de angajaţi pe site-ul de recrutare eJobs, peste 4.000 de posturi active în cadrul BestJobs şi 265 de posturi în cadrul MyJob. Poziţiile doi şi trei sunt ocupate de domeniile Customer/Client Service, respectiv IT (Software şi Hardware). Cele mai multe aplicaţii pe cele trei site-uri au fost pentru: Promoter / Merchendiser – 7.400 aplicanţi; Asistent Manager – 5.802 aplicanţi şi Operator calculator – 4.089 aplicanţi. Topul joburilor active plătite cu peste 1500 euro / lună din variate domenii, conform BestJobs, este următorul: SAP Consultant; Hospital Specialists; Electrical Engineer; Director de Vânzări Regional; Director economic
Toamna vine cu o creştere a numărului locurilor de muncă. Concluzia analizei este că toamna vine cu o uşoară creştere a numărului locurilor de muncă, în special pe domenii ca: Vânzări, Customer/Client service, IT, Marketing şi Inginerie. În acest moment, pe eJobs există aproximativ 12.449 de posturi din cele mai diverse domenii, posturi la care pot aplica toate categoriile de angajaţi, în funcţie de experienţa anterioară sau de nivelul de carieră la care se află.

Comentarii

Ultimă oră