Sari la conținut

Potrivit ultimelor statistici oraşul de sub Tâmpa a atras în 2011 cu 25.,7% mai mulţi turişti decât în 2010.  În primele 11 luni ale anului trecut, Braşovul a fost vizitat de 573.255 de turişti. Dacă adunăm şi turiştii care au vizitat Castelul Bran, cifra ajunge la peste un milion de turişti.

Consiliul Județean Brașov şi-a realizat în 2011 obiectivul propus, potrivit căruia Brașovul este primul județ turistic al țării. Acest lucru este confirmat de datele recente furnizate de Direcția Județeană de Statistică. Acest lucru a fost posibil și datorită eforturilor financiare și de promovare depuse de-a lungul timpului de către administrația județeană. E vorba de investițiile realizate de Consiliul Județean Brașov în conservarea, restaurarea și punerea în valoare a zidurilor, turnurilor și bastioanelor care compun cetatea medievală a Brașovului (Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Graft, Poarta Ecaterinei, Bastionul Țesătorilor, turnurile Pulberăriei, Bastionul Postăvarilor, vechea promenadă de pe Warthe, fortificațiile de pe aleea de sub Tâmpa și de După Ziduri, strada Sforii), precum și lucrările de infrastructură de la Cetatea Râșnov. O atracție este și autocarul turistic achiziționat de Consiliul Județean Brașov, care în ultimii trei ani a transportat mii de persoane pe un traseu ce include cele mai importante obiective cultural-istorice și turistice din municipiul Brașov.

Tot în ideea creșterii frumuseții și atractivității turistice a orașului nostru, Consiliul Județean s-a preocupat de restaurarea unora dintre cele mai reprezentative clădiri vechi: „Reduta”, Casa Medievală din Piața Sfatului. Investițiile în infrastructura sportivă și de agrement – „Olimpia”, Complexul Agrement, Arena „Ion Țiriac”, au permis organizarea unor evenimente cultural-artistice și sportive de nivel național și internațional care au contribuit și ele la atragerea unui mare număr de turiști.
Alte manifestări organizate an de an de Consiliul Judeţean sunt Turnirul Cetăţilor, Oktoberfest, Întâlnirea Sașilor de Pretutindeni, Târgul de Crăciun sau sărbătorirea celor 800 de ani de la venirea cavalerilor teutoni în Țara Bârsei. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră