Sari la conținut

Chiar dacă anii anteriori au fost pigmentaţi cu reduceri de pensii, statistica pare să contrazică acest fapt.

Conform unui grafic realizat de www.econtext.ro, realizat pe baza informaţiilor Institutului Naţional de Statistică (INS), pensiile au crescut în timpul recesiunii (trimestrul IV 2010, faţă de trimestrul IV 2011), în toată ţara.  Vezi graficul.
Creştere de 9% în Braşov. În medie, conform INS, pensiile s-au majorat cu circa 9% în perioada recesiunii. În bani, avansul a fost de circa 60 de lei. Ierarhic, creşterea a fost cuprinsă între 6,8% (în Covasna) şi 10,8% (Galaţi). În total, sunt cinci judeţe în care pensia a avansat cu peste zece procente de la începutul şi până la sfârşitul recesiunii. Covasna este singurul judeţ în care pensia s-a majorat cu mai puţin de şapte procente. În Braşov, pensia medie s-a majorat de la 820 la 894 lei/lună, creşterea fiind de 9%.
Topul pensiilor. Cele mai ridicate pensii se întâlnesc în Bucureşti, atât la începutul recesiunii, cât şi după (864 lei, respectiv, 947 lei). Pe a doua poziţie sunt hunedorenii, a căror pensie a evoluat de la 823 lei până la 899 lei. De asemenea, pe al treilea loc vin braşovenii, pensia acestora urcând în intervalul precizat de la 820 lei până la 894 lei. La celalalt capăt al ierarhiei se află Giurgiu, unde pensia nu a depăşit pragul de 600 de lei nici după majorările succesive ce au avut loc în anii recesiunii.

Comentarii

Ultimă oră