Sari la conținut

Braşovul, în topul agenţiilor de recrutare de personal

Publicaţia economică „Săptămâna Financiară” a realizat o analiză a destinaţiilor de angajare din ţară şi din străinătate, bazată pe mai mulţi indicatori importanţi de care trebuie ţinut cont în momentul în care se alege un job: nivelul salariului, numărul ofertelor de muncă, perspective, gradul de dezvoltare a companiilor din zonă, genul posturilor disponibile şi şomaj.  
Braşovul, căutat pentru angajare. Alina Candea, business manager CVO Sales&Marketing Recruitment, este de părere că cele mai bune destinaţii de angajare, în afară de Capitală, sunt Timişoara, Cluj, Braşov şi Oradea. La rândul său, Bogdan Florea, director General Trenkwalder, susţine oraşele în care serviciile de recrutare oferite de consultanţii HR ai Trenkwalder au fost cele mai solicitate sunt Bucureşti, Sibiu, Piteşti, Arad, Timişoara, Cluj, Braşov, Oradea şi Iaşi. Şi site-ul BestJobs a pus la dispoziţia publicaţiei un top al celor mai „active” oraşe pe zona recrutării, unde regăsim Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Ploieşti, Sibiu şi Oradea.
Pe locul 6. Braşovul apare în toprile celor mai atractive oraşe, realizate de mai mulţi specialişti de pe piaţa muncii. Într-un top al oraşelor bune ca destinaţie de angajare, bazat pe toate informaţiile venite de la specialişti, localităţile cel mai des menţionate au fost: 1.Bucureşti; 2.Timişoara, 3.Cluj-Napoca, 4.Sibiu, 5.Oradea, 6.Braşov, 7. Piteşti, 8.Craiova.
Bucureştiul, cel mai atractiv. Bineînţeles, Bucureştiul continuă să fie cel mai atractiv din punctul de vedere al angajării, datorită oportunităţilor existente aici: salariul mediu net cel mai ridicat din ţară (1.864 lei/lună), un număr al şomerilor constant (undeva la 24.000 de persoane) şi o aglo­merare de firme mult mai pronunţată în comparaţie cu restul zonelor. Perntru locul doi, bătălia cea mare se dă între Craiova şi Piteşti, fiind de fapt un „război” al constructorilor auto, Ford şi Renault, care se dezvoltă aici.

Vestul ţării, în creştere. O altă regiune unde există semne clare că piaţa muncii este ofertantă o reprezintă vestul ţării. Potrivit informaţiilor Manpower, aici previziunea netă de angajare este de +10%. Ma­rile firme care activează în oraşele din această parte a Ro­mâniei (Sykes, Nokia, Emer­son, Fujikura), dar şi şansele ca alţi giganţi din Occident să-şi externalizeze o parte din servicii în această regiune (Google, Siemens, Microsoft) indică Vestul ca fiind o destinaţie bună pe piaţa muncii.

Ce calificări se caută

În ceea ce priveşte calificările cele mai căutate, cei care recrutează spun că este momentul lucrătorilor în domeniul industrial: controlori calitate, ingineri, electricieni certificaţi, dar şi al specialiştilor din sectorul financiar. Şi pe segmentul vânzărilor există solicitări, dar aici trebuie luat în calcul faptul că fluctuaţiile pe post sunt la un nivel ridicat din cauză că mulţi nu reuşesc să atingă parametrii de performanţă.

Comentarii

Ultimă oră