Conform unei hărţi fiscale a României cuprinzând mediile taxelor locale pentru terenuri şi locuinţe, la nivel judeţean, publicată de site-ul www.adevarul.ro, Braşovul se află printre primele judeţe ca nivel al acestor impozite.
Taxele pe teren, la mijloc. După valoarea media a impozitului pe teren, cele mai mici taxe se regăsesc în Mureş (0,2 lei/mp), Hunedoara (0.59 lei/mp), Tulcea (0,6 lei/mp) şi Vaslui (0,68 lei/mp). În Braşov, taxa medie pe teren este de 0,7 lei/mp. Cele mai mari taxe medii pe teren sunt în: Ilfov (0,99 lei/mp), Bucureşti (0,89 lei/mp), Constanţa şi Dolj (0,88 lei/mp) şi Brăila (0,87 lei/mp).
Taxele pe case, în top. În ceea ce priveşte impozitul mediu pe case, cele mai mici se regăsesc în: Hunedoara (0,66 lei/mp) şi Covasna (0,7 lei/mp). Un număr de 18 judeţe au taxa medie pe casă de 0,8 lei/mp. Cele mai mari taxe medii pe casă sunt de 2,3 lei/mp (Argeş, Caraş-Severin, Brăila, Suceava, Bacău, Argeş şi Prahova), de 2,2 lei/mp (Braşov) şi de 2,1 lei/mp în Bihor.
Topul naţional. Practic, luând în considerare ambele taxe medii (teren şi casă), Braşovul se situează printre primele 6 judeţe cu taxele cele mai mari. Cele mai mici taxe le au de plătit locuitorii din Mureş, Tulcea şi Vaslui, iar cele mai mari cei din Brăila, Ploieşti şi Caraş-Severin.
Impozitul pe Logan, la fel. În întreaga ţară, taxa locală pentru Logan diferă numai în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii. Astfel, pentru maşina cu o capacitate mai mică de 1.600 cmc se plătesc 56 de lei, iar pentru cea de peste acest prag al cilindreei se plătesc 64 de lei. Anul trecut, taxele oscilau, în diverse zone, între un minimum de 40 de lei şi un maximum de 144 de lei.
Citeşte şi: