Sari la conținut

Juniorii braşoveni Rareş Ion, Costin Moişanu şi Petru Tănasă au participat, weekend-ul trecut, la prima etapă a Campionatului Naţional de Tir Sportiv, desfăşurată la Iaşi. Sportivul Rareş Ion a tras foarte bine şi a obţinut medalia de aur în proba de pistol aer comprimat 60 de focuri la categoria seniori. Braşoveanul Costin Moişanu a reuşit să câştige medalia de bronz în competiţia rezervată juniorilor mari, în timp ce Petru Tănasă s-a clasat pe poziţia a cincia la juniori mici.
Ţinta pe JO 2012. Oficialii Clubului Sportiv Universitar Braşov, împreună cu antrenoarea Cristina Bălan, îşi doresc să-l califice pe Rareş Ion pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. „Suntem în pregătire pentru Campionatele Europene de aer comprimat care se vor desfăşura în februarie 2012, în Finlanda. La seniori avem ca obiectiv obţinerea unui loc cotă pentru Jocurile Olimpice din Londra 2012 (din cele patru rămase). Acest lucru ar fi posibil numai cu acordul federaţiei de specialitate şi cu implicarea clubului pe care îl reprezentăm. Deocamdată, am făcut cunoscută intenţia noastră de a participa la o categorie superioară vârstei lui Rareş, aşteptând să fim înştiinţaţi de hotărârea luată în cadrul următoarei şedinţe de Birou federal”, a declarat directorul Clubului Sportiv Universitar Braşov, Gabriel Calancea.
Trăgător de elită. Braşoveanul Rareş Ion, în vârstă de 19 ani, este unul dintre cei mai buni trăgători din ţară. Ele este campion absolut, reuşind să câştige cinci medalii de aur. „Este un copil nemaipomenit. Este foarte talentat şi munceşte foarte mult. El a reuşit să cucerească titlul naţional la pistol şi la aer comprimat şi la glonţ, atât la juniori cât şi la seniori. A mai obţinut o medalie de aur şi cu echipa de juniori. Acum vrem să-l înscriem pe Rareş la seniori şi să încercăm să obţinem un loc cotă pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Dacă nu vom reuşi acum, cu siguranţă în 2016 în Brazilia vom fi prezenţi”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor de la CSU Braşov, Cristina Bălan.
Nu avem poligon! Performanţele obţinute până acum de sportivii braşoveni sunt cu atât mai uimitoare cu cât ei nu pot să se antreneze pentru proba de glonţ, pentru că nu au un astfel de poligon. „Rareş a câştigat locul şase la Campionatul European în probele de glonţ, iar Costin Moişanu este campion naţional la juniori doi, tot în proba de glonţ. Aceste performanţe au fost obţinute în condiţiile în care noi simulăm tragerile cu glonţ, pentru că nu avem un poligon în care să putem antrena această probă”, ne-a spus Cristina Bălan, antrenoarea sportivilor braşoveni. (R.T.)

Comentarii

Ultimă oră