Sari la conținut

Braşoveanul Orban va conduce Ministerul Fondurilor Europene

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, vineri, că noul Minister al Fondurilor Europene va fi condus de fostul comisar pentru multilingvism, braşoveanul Leonard Orban, informează realitatea.net.

Noul minister urmează să fie înfiinţat în octombrie. Leonard Orban este în prezent consilier prezidenţial în Departamentul Afaceri Europene. Invitat la începutul săptămânii la RFI, Leonard Orban a refuzat să facă vreun comentariu privind informaţiile legate de nominalizarea sa la conducerea noului Minister. Însă în opinia lui, rolul viitorului ministru este să coordoneze, nu să preia programele operaţionale de la alte ministere

"Nu e vorba de a prelua programele operaţionale care există la diferite ministere, pentru că asta ar însemna reînceperea procesului de evaluare, lucru care ar dura extrem de mult, ci o coordonare pe orizontală, o gestionare a problematicii extrem de largi, care se întâlneşte pentru toate programele operaţionale. Mă refer aici la chestiunile de achiziţii publice, unde sunt de departe problemele cele mai mari, la chestiunile legate de capacitatea administrativă, chestiunile strategice legate de negocierea politicii de coeziune în viitoarea perspectivă financiară a Uniunii", a spus el.

Citeste si

Un braşovean, şef peste puşculiţa UE?

Comentarii

Ultimă oră