Sari la conținut

Braşoveanca Denisa Dedu a debutat în poarta naţionalei României

România joacă luni pentru calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Handbal feminin.

Evoluţia modestă de până acum a României la Campionatul Mondial de handbal feminin din Brazilia poate fi dată uitării în doar 60 de minute. Mai mult, o victorie luni cu Croaţia, în optimile de finală, ar echivala cu realizarea obiectivului propus, la plecarea spre America de Sud: calificare în primele 8 echipe al lumii, ceea ce înseamnă că tricolorele vor juca 100% la turneul preolimpic.
Au schimbat locaţia. La o zi distanţă de partida cu Croaţia, fetele s-au prezentat la antrenamentul programat în sala din Sao Bernardo do Campo încrezătoare că pot obţine un rezultat bun. Timp de o oră, selecţionerul Radu Voina a insistat pe faza de apărare, care poate fi cheia meciului cu Croaţia. S-au exersat de asemenea şi contraatacurile, iar şedinţa care a început la ora 11 a fost finalizată cu scurte mişcări de straching. Înainte de începerea antrenamentului, Oana Manea a fost luată în primire preţ de câteva minute de preparatorul fizic Frank Kuhn şi de medicul Florin Oancea.
„Începe o altă competiţie!”. Selecţionerul Radu Voina este de părere că, pentru România, adevărata competiţie va începe astăzi. „Sper ca fetele să conştientizeze importanţa partidei cu Croaţia. Un joc greu, cu o echipă bună. În vorbe, noi românii suntem de neegalat. Trebuie să demonstrăm ceva şi pe teren. Greul începe luni pentru noi!” a declarat Voina, după antrenamentul de duminică dimineaţa de la Sao Bernardo do Campo.
Să curgă sânge! Extrem de motivate, jucătoarele României sunt decise să facă pasul spre sferturile de finală. „Dacă trebuie să curgă sânge, să curgă, numai să ne calificăm! Croaţia are jucătoare foarte bune, dar eu spun că dacă ne vom apăra foarte bine, nu avem cum să ratăm victoria. Ce-a fost până acum, ştergem cu buretele! Jucăm la îndeplinirea obiectivului: calificarea între cele mai bune 8 echipe ale lumii!” ne-a spus căpitanul tricolorelor, Cristina Vărzaru. Fosta jucătoare a Braşovului, Carmen Amariei, nu se gândeşte decât la victorie. „Va fi un meci greu, Croaţia are în componenţă multe jucătoare de valoare, dar nu luăm în calcul decât varianta victoriei! a spus Amariei.
Dedu, debut la mondiale! În jocul cu Franţa, a debutat în poarta României şi tânăra jucătoare de la Rulmentul Corona Braşov, Denisa Dedu. Braşoveanca a fost trimisă în teren de selecţionerul Radu Voina în prima repriză, la o aruncare de la 7 metri pentru Franţa. Ultimele 4 minute şi 20 de secunde au găsit-o în poarta Romîniei tot pe Dedu. „Mă bucur enorm că am apucat să debutez la o asemenea competiţie. Normal că acest lucru îmi dă mare încredere. Dacă se va apela la mine în jocul cu Croaţia, sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor” a spus debutanta din poarta României.    
Brazilia, ţară nesigură? Da! Deplasarea către Sao Bernardo do Campo, suburbie a metropolei Sao Paulo, aflată la aproximativ 30 de minute de mers cu maşina, a dat de gândit încă odată jurnaliştilor români. Toată lumea ne-a sfătuit să avem mare grijă la bagaje, să mergem doar în grup şi de preferat să alegem taxiul în detrimentul autobuzului. „Oricum, mare atenţie şi la taxi. Şoferul o să vadă că sunteţi străini, că nu vorbiţi portugheza, şi s-ar putea să vă coste foarte mult drumul, chiar dacă ceasul de taxat pare în regulă. Aveţi mare grijă!” a fost sfatul pe care l-am primit de la Marcello, şeful voluntarilor din centrul de presă din Sao Paulo. Până la urmă, în schimbul a 4,3 reali brazilieni (aprox. 9 lei) am ajuns cu bine la Sao Bernado do Campo, cu autobuzul.  
Nici în recepţia hoteului nu eşti sigur! Dacă pe străzi lucrurile stau aşa cum stau, ai putea crede că măcar la hotel eşti 100% în siguranţă. Surpriza a fost încă odată de partea noastră! Pentru că semnalul era foarte sab în cameră, am coborât la recepţie pentru a putea trimite materialele către redacţii. Ne-am apucat de scris, iar după numai cîteva minute, recepţionerul împreună cu şeful hotelului, s-au apucat de lipit cartoane la baza geamurilor! Enigma a fost rapid elucidată. „E tentant un laptop în Sao Paulo! E posibil să vă urmărească cineva de afară, să intre rapid pe uşă, să vă smulgă aparatele şi să iasă în mare viteză!” a fost explicaţia recepţionerului, care ne-a lăsat exact ca la dentist. Cu gura căscată!

Comentarii

Ultimă oră