Sari la conținut

Legislația UE nu obligă statele membre să impună o taxă de primă înmatriculare, dar în cazul în care o fac trebuie să evite aplicarea ei discriminatorie, a declarat Natasja Bohez Rubiano, ofițerul de presă al comisarului european pentru taxe, Algirdas Semeta.
„Curtea Europeană de Justi-ţie (CEJ) a stabilit că legea românească era discriminatorie în ceea ce privește mașinile second-hand cumpărate din alte state membre. Există mai multe soluții pentru eliminarea unei astfel de discriminări: o solu-ţie ar fi taxarea tuturor vehiculelor care circulă în România. Este treaba autorităților române să găsească soluția potrivită, dar aceasta trebuie să fie în concordanță cu decizia CEJ", a precizat Natasja Bohez Rubiano.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat luni că a propus, în cadrul coaliţiei,  ca aplicarea noii taxe auto pentru maşinile mai vechi de 5-6 ani să fie amânată până la 1 ianuarie 2013. „Am luat două decizii. Prima este că rămâne în vigoare prevederea potrivit căreia pentru mașinile care se înmatriculează (cele aduse din străinătate, n.r.), cetățeanul va plăti cu 25 la sută mai puțin, urmând să fie returnați și banii pentru cei care au plătit mai mult în perioada precedentă. A doua, cea prin care am amânat până la 1 ianuarie 2013, aplicarea acelei prevederi din lege pe care ne-a impus-o UE (...) prin care acele mașini înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 pentru care, la prima vânzare, cumpărătorul trebuia să plătească taxa auto." a spus Borbely.

Comentarii

Ultimă oră