Sari la conținut

Banca Regionala pentru Alimente Brasov a strans aproape 3 tone de produse neperisabile pentru persoanele aflate in nevoie

banca-regionala-pentru-alimente-brasov-a-strans-aproape-3-tone-de-produse-neperisabile-pentru-persoanele-aflate-in-nevoie-

În perioada Paștelui, Banca Regională pentru Alimente Brașov a strâns aproape 3 tone de produse cu sprijinul clienților Lidl România, în cadrul campaniei de colectare organizată de retailer împreună cu rețeaua națională a Băncilor pentru Alimente

Alimentele colectate de Banca Regională pentru Alimente Brașov au fost donate de persoane fizice în județul Brașov și  Mureș. Orașele implicate în campanie au fost: Brașov, Zărnești, Sighișoara și Târgu Mureș.

Aceasta este a doua oară în care Banca Regională pentru Alimente Brașov se implică în campanie, organizând la nivel regional colecta de produse alimentare. De data aceasta, Banca a strâns în total aproape 3 tone de alimente în județele din regiunea sa, după ce în ediția precedentă a campaniei, în decembrie 2020, s-au colectat peste 1200 kg în Brașov.


Din totalul produselor colectate în campania de anul acesta, ponderea cea mai mare au avut-o alimentele de bază, însumând 2.300 kg de paste făinoase, cereale boabe, făină, mălai, griș, zahăr, orez, ulei, lapte UHT, urmate de 220 kg de conserve și borcane de legume, fructe sau carne, 230 kg de dulciuri și 40 kg de produse de igienă și altele.

Toate aceste produse au fost distribuite de către Banca Regională pentru Alimente Brașov persoanelor din categorii vulnerabile, cu ajutorul a 15 organizații partenere din cele 4 județe.

În restul anului, rețeaua Băncilor pentru Alimente preia de la companii produse în surplus, cum sunt stocurile sezoniere, mărfurile refuzate la platformă din motive estetice, produsele provenite din campanii de marketing, testări de sortimente noi sau produsele ce se apropie de termenul de expirare și vor trebui retrase de la raft. Toate produsele sunt în termenul de valabilitate și bune pentru consum uman, astfel că sunt donate imediat beneficiarilor. Din motive de trasabilitate, alimentele nu pot fi donate direct persoanelor fizice, ci doar prin intermediul ONG-urilor ce implementează programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.


Proiectul Banca pentru Alimente a început în România în 2016, prin fondarea Băncii pentru Alimente București și s-a extins cu sprijinul Federației Europene a Băncilor Alimentare în toată țara prin Băncile regionale din Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova, anul acesta urmând să fie inaugurată și cea din Galați. În 5 ani, rețeaua a colectat peste 5000 de tone de alimente de la peste 100 de companii și le-a donat spre mai mult de 400 de organizații, ca ajutor alimentar recurent pentru 113.000 de persoane aflate în situații vulnerabile.


Banca Regională Pentru Alimente Brașov și-a început activitatea în decembrie 2019, colectând în primul an de la companiile donatoare 208 tone de alimente, în valoare de 2 milioane de lei. Aceste produse ce au putut fi salvate de la risipă au fost distribuite cu ajutorul a 70 de organizații către peste 15.000 de persoane. În 2021, Banca își intensifică activitatea în județele din regiunea sa, cu misiunea de a contribui la reducerea sărăciei, foametei și risipei alimentare, sprijinind asociațiile cu programe sociale și caritabile din Brașov, Mureș, Covasna și Harghita.

Comentarii

Ultimă oră