Sari la conținut

Procurorii au probe materiale şi trei martori, printre care şi mama asasinului, însă fiica victimei crede că totul este o înscenare

Joi, avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale pentru a încasa asigurarea de viaţă, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.  Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Pe zi ce trece, apar noi detalii despre caz, care reprezintă o premieră în România.
Cum s-au prins procurorii. Ceea ce l-a inclus pe avocat în cercul de suspecţi a fost declaraţia dată la un post de televiziune şi în care a spus că „Ziua, în amiaza mare, atragi mai puţin atenţia”. Exact acest lucru este trecut şi pe bileţelul găsit acasă la Erwin Victor Preşmereanu. Crima trebuia să aibă loc ziua în intervalul orar 8.00-16.00. Asta deoarece în acest interval de timp avocatul susţinea o videoconferinţă, procurându-şi astfel alibiul. A urmat expertiza grafologică, care a confirmat suspiciunile.
Vânzătoarea a stricat planul. Planul expus pe bileţel era amănunţit. Asasinul era sfătuit să poarte o uniformă de tipul celor purtate de angajaţii Electrica şi să falsifice o legitimaţie a aceleiaşi companii, cu ajutorul cărora să poată pătrunde în locuinţă. În acelaşi bilet, avocatul l-a mai îndemnat pe asasin ca, după comiterea crimei, să răvăşească locuinţa, pentru a crea impresia unui asasinat în scop de jaf. Acest lucru, nu s-a mai întâmplat, deoarece victima a ţipat, strigătele ei fiind auzite de vânzătoarea de la magazinul aflat perete în perete cu bucătăria.
Mama asasinului, martor cheie. Anchetatorii mai au şi alte probe. Este vorba despre trei declaraţii: două ale unor interlopi, unul dintre ei domiciliat în Piatra Neamţ, care ar fi fost contactaţi de avocat pentru a comite crima, dar au refuzat. O altă declaraţie este a mamei lui Preşmereanu care a spus anchetatorilor că cel care a comandat asasinatul este avocatul. În schimbul acestui serviciu, avocatul ar fi renunţat la suma de 60.000 de euro pe care familia Preşmereanu i-o datora.
Afaceri comune. Avocatul Victor Teodorescu a derulat afaceri cu familia celui care avea să-i ucidă soţia. Potrivit anchetatorilor, asasinul a fost săltat dintr-un imobil în care locuia fără forme legale alături de mama sa şi de fratele său, Traian George Preşmereanu. Acesta din urmă a fost asociat, alături de avocatul Victor Teodoresu, soţul victimei din cartierul Noua, în societatea comercială Real Development SRL, cu sediul în Bacău. Asocierea dintre cei doi a luat sfârşit abia la mijlocul lunii august a anului 2009, când Victor Teodorescu i-a cesionat lui Traian George Preşmereanu, născut la data de 19 decembrie 1984, părţile sociale deţinute în companie.
Fiica avocatului crede că e o înscenare. Fiica familiei Teodorescu, Oana, are 19 ani şi este studentă în anul I la Arhitectură, în Bucureşti. Tânăra este convinsă că totul nu este decât o înscenare pusă la cale duşmanii tatălui ei. Ea spune că biletul, care constituie proba principală în caz, este contrafăcut. Cât despre asigurarea de viaţă a mamei sale, Oana Teodorescu spune că nu a existat. Tânăra a explicat presei că părinţii ei s-au înţeles tot timpul foarte bine. Psihologii sunt de părere că, dacă se va dovedi că totul este adevărat, tânăra ar putea avea o cădere psihică.

De unde aveau Prejmereanu datorii

La începutul acestui an, Victor Preşmereanu a închiriat un autoturism de la o firmă de profil din Braşov, respectiv SC D.G.D. Drive SRL. Ulterior, firma s-a văzut păcălită, întrucât chiriaşul a uitat să mai vină cu banii. Din acest moment, firma în cauză a apelat la serviciile unui avocat, pe nume Lucian Bâlcă, pentru a-l acţiona în instanţă pe Victor Erwin Preşmereanu. Procesul a fost unul relativ scurt şi, cu doar trei săptămâni înainte de crimă, adică pe data de 7 martie 2011, asasinul a fost condamnat. Judecătoria Braşov a admis acţiunea formulată de creditorul SC D.G.D. Drive SRL, în contradictoriu cu Preşmereanu Victor Erwin şi l-a somat pe acesta din urmă ca, în termen de 30 de zile, să plătească suma de 3.440 lei, din care 2.150 lei reprezentând contravaloarea mărfurilor livrate şi neachitate, iar 1.290 de lei reprezentând penalităţi de întârziere.

Comentarii

Ultimă oră