Sari la conținut

Autoritățile se pregătesc, în acest weekend, pentru un număr mare de schiori

autoritatile-se-pregatesc-in-acest-weekend-pentru-un-numar-mare-de-schiori-

Autoritățile se pregătesc, în acest weekend, pentru un număr mare de schiori. Reprezentanții autorităților publice locale, ai jandarmeriei și poliției locale, precum și cei ai firmei care se ocupă de pregătirea pârtiilor și a celei care administrează transportul pe cablu au verificat, pe teren, care sunt măsurile care au fost luate pe domeniul schiabil pentru a reduce riscul de transmitere a virusului și au stabilit măsurile suplimentare pentru a gestiona fluxul mare de turiști care se anunță pentru acest weekend, în condițiile în care majoritatea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei sunt închise, fie din cauza lipsei zăpezii, fie din cauza imposibilității funcționării instalațiilor pe cablu.

"Peste tot am organizat, încă de zilele trecute, cordoane, am pus garduri, astfel încât să limităm accesul, să asigurăm distanțarea și totul să fie confrorm normelor. Gondolele au date jos geamurile pentru a fi aer. Pe Valea Prahovei sunt închise stațiunile de schi, drept pentru care tot traficul s-a mutat la Brașov. Taberele de copii în această vacanță, care trebuiau să aibă loc pe Valea Prahovei au fost mutate toate în Poiana Brașov. Trebuie să ținem cont că Masivul Postăvarul este singurul din zonă unde se poate schia și avem o capacitate de maximum 35 % din domeniul schiabil, Motivul este că vremea nu ne-a ajutat; sperăm cu ninsorile din aceste zile să putem cumva să compensăm și dacă vom reuși să dăm drumul și la pârtiile de jos, vom gestiona mai ușor aceste aglomerații." a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

La stațiile inferioare ale mijloacelor de transport pe cablu au fost prelungite culoarele de așteptare, prin montarea de garduri de protecție, iar jandarmeria montană și poliția locală va monitoriza respectarea regulilor legate de pandemie. A fost pus în funcțiune și teleschiul Ruia, astfel că schiorii experimentați vor putea folosi și această instalație de transport pe cablu. În funcție de precipitații, se ia în considerare posibilitatea deschiderii pârtiei Stadion, ceea ce ar însemna reducerea semnificativă a numărului de începători din zona superioară a masivului.


Telegondola și cele două telecabine funcționează la 50% din capacitatea de transport.

În acest moment se schiază în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. Schiorii vor fi nevoiți să utilizeze și la coborâre telegondola. Starea celor 5 pârtii este bună, în condițiile în care în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi negative și precipitații sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă este de 30-40 de cm grosime, în funcție de pârtie. Starea pârtiilor este actualizată permanent pe http://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/

Comentarii

Ultimă oră