Sari la conținut

Încă două persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore, astfel că numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării de ger a ajuns la opt, scrie Mediafax. 275 de persoane fără adăpost au fost transportate de către Ambulanţe şi SMURD la unităţi sanitare şi în centre sociale. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat două decese în judeţele Hunedoara şi Galaţi, informează Ministerul Sănătăţii.

Specialiştii Ministerului Sănătăţii reamintesc populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

Cei care sunt obligaţi să stea mult în ger trebuie să se îmbrace bine şi să aibă mănuşi, căciulă şi fular pentru a proteja zonele sensibile ale corpului. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi locurile aglomerate De asemenea, este recomandat să se evite consumul băuturilor alcoolice.

În această perioadă trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor. Ei nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate şi nu vor fi trasportaţi pe distanţe lungi dacă maşina nu are sistemul de încălzire corespunzător. Medicii atrag atenţia şi asupra încălzirii locuinţelor şi recomandă evitarea improvizaţiilor care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră