Sari la conținut

Atenţie, braşoveni! Taxa pentru parcări are termen 31 ianuarie

Începând de vineri braşovenii care vor să scape de grija taxelor şi impozitelor restante sau a celor din noul an pot merge la ghişeele Direcţiei Fiscale.

Cine va plăti impozitul pe teren şi clădiri sau taxa auto, integral până la 31 martie beneficiază şi de o bonificaţie de 5%. Atenţie însă la taxa pentru locul de parcare. Consiliul Local a hotărât că cine nu o achită până la sfârşitul lunii riscă să nu mai aibă unde să îşi lase maşina.  
Aşadar dacă vreţi ca locul dvs de parcare să nu fie scos la licitaţie riscând astfel să-l pierdeţi trebuie să ajungeţi la ghişeele Direcţie Fiscale până cel târziu pe data de 31 ianuarie.
Primăria poate scoate la lictaţie locurile neachitate. Potrivit  şefului Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Braşov, Marian Voinescu,  „conform hotărârii Consiliului Local Braşov, cetăţenii au termen 30 de zile de când le expiră abonamentul să-şi achite taxa de parcare. Dacă nu este plătită, Primăria îşi asumă dreptul de a scoate locul de parcare la licitaţie, iar cetăţeanul poate să-şi piardă locul de parcare respectiv“.
Cel mai ieftin loc de parcare costă 140 de lei pe an, dar există şi cazuri, mai ales în centru, unde s-a ajuns şi până la 3.800 de lei, pe an, în urma licitaţiei. Taxa pentru locul de parcare precum şi celelalte taxe şi impozite se pot achita la toate punctele de lucru ale Direcţiei Fiscale.
Punctele unde se poate achita impozitul sunt următoarele: strada Uranus, strada Lungă, str. Turnului, la înmatriculări auto, la Primărie, la subsol, şi la sediul central, pe strada Dorobanţilor, unde sunt cele mai multe casierii.
Aici, ghişeele se deschid de la ora 8.00 şi se închid la ora 18.00. Programul celorlalte puncte de lucru este mai scurt şi ca să mai prindeţi deschis trebuie să ajungeţi la casierii înainte de ora 16.00.     S.F.

Comentarii

Ultimă oră