Sari la conținut

Atenţie, braşoveni! Modificări la declaraţia TVA!

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov informează contribuabilii că a fost aprobat un nou model şi conţinut al formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată".
Noul model de formular aduce mai multe noutăţi, printre care introducerea unor rânduri distincte pentru Livrări de bunuri şi/sau prestări de servicii taxabile efectuate în interiorul ţării pentru care au fost emise facturi către persoane înregistrate în scopuri de TVA în România (rd. 17.1) şi Achiziţii de bunuri şi/sau servicii taxabile din interiorul ţării pentru care au fost primite facturi de la persoane înregistrate în scopuri de TVA în România (rd. 27.1)
De asemenea, a fost introdusă o secţiune nouă cu privire la operaţiunile cu cereale şi plante tehnice pentru care se aplică taxarea inversă în conformitate cu prevederile art. 160 din Codul fiscal, a căror exigibilitate intervine în perioada de raportare.
O altă noutate constă în faptul că persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectuează în perioada de raportare numai operaţiuni în interiorul ţării pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea căsuţei corespunzătoare din programul de asistenţă pus la dispoziţie pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal depun formularul (300) în format PDF, cu fişier XML ataşat, la organul fiscal competent, pe suport CD, însoţit de formatul hîrtie, semnat şi ştampilat sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Formularele se completează cu ajutorul programelor de asistenţă existente pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, secţiunea "Asistenţă contribuabili" sau secţiunea "Declaraţii electronice".

Comentarii

Ultimă oră