Sari la conținut

Astăzi, 65 de copii din cartierul Tractorul au inaugurat prima grădiniță construită în acest cartier după anul 1989

Sursă foto: Primăria Brașov

Astăzi, în inima cartierului Tractorul, s-a deschis un nou capitol în educația preșcolară, odată cu inaugurarea primei grădinițe construite în zonă după 1989. Cu o capacitate de aproximativ 100 de copii, această nouă instituție reprezintă un reper semnificativ pentru comunitatea locală, oferind nu doar un spațiu educativ, ci și o oportunitate pentru dezvoltarea copiilor într-un mediu modern și adaptat nevoilor lor.

Emoțiile au fost palpabile în rândul părinților și al micuților care au pasit pentru prima dată pragul acestei grădinițe. Cu fiecare pas, s-a simțit entuziasmul și curiozitatea pentru ceea ce urmează să fie o experiență educațională memorabilă. Educatoarele, pregătite și pline de dedicare, au întâmpinat cu brațele deschise fiecare copil și au făcut tot posibilul să creeze un mediu sigur și stimulant pentru aceștia.

În spatele acestei realizări stă un efort comun între autoritățile locale și comunitatea implicată, care au lucrat împreună pentru a aduce acest proiect la viață. Finanțat prin Programul Operațional Regional, acesta este doar începutul unei noi etape în dezvoltarea educațională a cartierului Tractorul. Cu perspectivele de viitor promițătoare, această inaugurare nu marchează doar un nou început, ci și un angajament pentru creșterea calității învățământului timpuriu și pentru sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă.

Pe lângă acest proiect, Primăria Brașov are în plan și alte inițiative de construire a grădinițelor în zona cartierului Tractorul, consolidând astfel angajamentul față de educație și dezvoltarea comunității locale. Astfel, această inaugurare nu este doar un eveniment izolat, ci un pas important într-un proces mai amplu de transformare și îmbunătățire a infrastructurii educaționale din zonă.

Grădinița de pe str. Ioan Socec este în faza de realizare a proiectului tehnic, după care urmează demararea lucrărilor.

În cazul grădiniței de pe str. Tudor Arghezi, se va prezenta spre aprobare Consiliului Local indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate.

Grădinița situată pe str. 1 Decembrie 1918 (tronsonul cuprins între str. Ioan Popasu și str. I.C. Brătianu) este în faza de obținere autorizație de construire.

Comentarii

Ultimă oră