Sari la conținut
asf-proiect-de-digitalizare

 Dacă se concretizează, şoferii vor putea prezenta poliţiştilor şi varianta electronică a poliţei RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat în consultare publică un proiect de digitalizare, care le va permite conducătorilor auto să prezinte agenţilor de poliţie, la un eventual control şi varianta electronică a poliţei RCA. Mai mult decât atât, valabilitatea documentului va putea fi verificată şi prin baza de date AIDA, prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data verificării.


   „Digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenţei unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil.


  Astfel, conform proiectului de modificare şi completare a normei, aflat în consultare publică pe site-ul Autorităţii, conducătorii auto vor putea prezenta agenţilor de poliţie, la un eventual control şi varianta electronică a poliţei RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca şoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.


   De asemenea, valabilitatea poliţei RCA va putea fi verificată şi prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată şi administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conţine informaţii cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României şi prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data verificării.


     Proiectul de modificare a Normei nr. 20/2017 este supus consultării publice pentru o perioadă de 10 zile”, se arată în comunicatul ASF.

Comentarii

Ultimă oră