Sari la conținut
zotta-are-planuri-mari-cu-fc-brasov

FC Braşov poate obţine cea mai bună performanţă din ultimi 10 ani, dacă va termina campionatul pe poziţia a şaptea. Trupa condusă de Adi Szabo s-a impus în ultima etapă la Târgu Jiu în faţa Pandurilor, cu scorul de 3-2, iar directorul general al stegarilor, Constantin Zotta, vrea trei puncte şi din meciul de pe teren propriu cu Bistriţa. „Este normal ca noi să terminăm acest campionat, pe propriul teren, cu o victorie în meciul cu Bistriţa. Asta aşteaptă toţi suporterii galben-negrii şi cu siguranţă trebuie să câştigăm acest joc. Pentru noi cel mai important meci este cel cu Bistriţa, pentru că o victorie ar face ca noi să acumulăm 51 de puncte şi în aceste condiţii vom putea pregăti foarte serios meciul cu Steaua, unde vom merge să jucăm serios aşa cum am făcut-o şi la Târgu Jiu”, a declarat Zotta.

Ionescu, Viveiros şi Munteanu au fost reprimiţi în lot. Directorul general al echipei FC Braşov, Constantin Zotta, a făcut lumină şi în cazul grevei jucătorilor. „Este clar că jucătorii au nişte nemulţumiri. Pe undeva este normal să fie aşa pentru că sunt unele întârzieri la plata salariilor. Eu sunt primul care îi înţeleg. Sunt întârzieri de trei luni, trei luni şi ceva la plata salariilor, întârzieri care sunt în tot fotbalul românesc şi nu numai, dar asta nu este o justificare. Noi ar fi trebuit să venim să facem ceva să ajungem cât de cât la zi cu plata salariilor. Eforturi s-au făcut şi nu puţine. Au fost făcute eforturi fantastice pentru obţinerea licenţei de participare în sezonul 2013-2014 al Ligii I, iar acum ne regăsim în faţa unui recul al efortului făcut. Am vorbit cu jucătorii, le-am spus că îi înţeleg, că e normal să fie supăraţi, să fie nemulţumiţi şi afectaţi, dar nu acela era modul în care trebuiau să procedeze. Ar fi fost bine să fi venit la mine să discutăm, să încercăm să găsim nişte soluţii, nu să avem nişte acţiuni care să aducă un prejudiciu de imagine clubului. Cei trei jucători, Nuno Viveiros, Cristi Ionescu şi Cristi Munteanu au fost reprimiţi la prima echipă. Noi trebuie să ne achităm datoriile faţă de jucători şi cu siguranţă fotbaliştii nu vor pleca în vacanţă fără să-şi primească o parte mare din restanţele financiare”, a mai spus Zotta la Mix2 TV.

Zotta vrea în Europa. Oficialul braşovenilor se felicită că a ales să vină la Braşov. El şi-a creionat şi un buget pentru anul competiţional 2013-2014 şi vrea să facă sub Tâmpa o echipă de cupe europene. Pentru a-şi completa lotul de jucători, clubul braşovean organizează zilele acestea mai multe selecţii la care participă jucători tineri din ţară şi din străinătate. „Mi-aş dori să pot lua unul, doi, trei jucători de la Rapid. Nu ştiu dacă vom reuşi, dar cu siguranţă voi încerca. În aceste zile facem un trial la Braşov cu jucători tineri din ţară dar şi din străinătate. Principalul meu obiectiv este să facem performanţă sportivă în primul rand, dar vreau să fac şi un club sănătos din punct de vedere financiar. Nu vreau să ajungem în situaţia altor cluburi din Liga I. Vreau să cheltuim atât cât producem. Mă felicit că am ales Braşovul şi vrea să stau cât mai mult aici şi să obţin rezultate cât mai bune cu FC Braşov. Ştiam valoarea acestei echipe, însă de când am venit aici am observat şi forţa grupului pe care eu nu o cunoşteam. Având în vedere că datorită evoluţiei echipei bugetul a crescut, eu vrea să ne bazăm pentru sezonul viitor pe aproximativ 2 milioane de euro. Cu siguranţă ne dorim să jucăm în sezonul viitor în cupele europene, şi vom încerca. Prin rezultatele pe care le-a obţinut, Adi Szabo şi-a asigurat locul şi pentru sezonul viitor”, a mai spus Zotta.

Comentarii

Ultimă oră