Sari la conținut

O delegaţie a consiliului judeţean Braşov s-a deplasat la Nurnberg pentru a sărbători ziua României alături de românii din diasporă.Au plecat din România din 1986. Au reuşit să îşi încropească o mică afacere şi să trăiască decent în Germania, la Nurnberg. Muncesc foarte mult pentru întreţinerea restaurantului, nu au concedii şi nici sărbători.
Al doilea an. Când au auzit că vin braşovenii la Nurnberg pentru a sărbători împreună cu cei din diaspora ziua României, şi-au permis o mică pauză. Familia Rheind şi-a făcut timp să participe la evenimentele organizate de delegaţia Consiliul Judeţean Braşov, la Primăria din Nurnberg. Este al doilea an când oficialităţile braşovene ajung în oraşul în care cei plecaţi de pe plaiurile româneşti şi-au găsit o a doua casă.
Ca o întâlnire de familie. Colaborarea dintre Braşov şi Nurnberg intră astfel în tradiţie şi se stabilesc legături din ce în ce mai puternice între cele două regiuni europene. „Nu este un lucru de la sine înţeles! La început a fost doar o idee. Legătura dintre Braşov şi Nurnberg a luat fiinţă în urma discuţiilor pe care le-am avut noi şi consului general de la Munchen, dar şi cu reprezentanţii asociaţiilor culturale din Nurnberg şi mass-media de limba română. A fost un lucru nou. Totul se întâmpla la un an de la intrarea României în Uniunea Europeană”, a declarat Brânduşa Predescu, Consulul general al României la München. „Din biografia românilor am aflat ca ei sunt saşi din Transilvania, şvabi din Banat şi români,  care s-au stabilit aici pentru a-şi găsi o patrie nouă. Acest eveniment desfăşurat aici cu ocazia zilei naţionale a României este ca o întâlnire de familie”, a adăugat Rudolf Kempe, primar Nurnberg.  
40. 000 de români la Nurnberg.  Nurnberg este cunoscut drept un oraş cu o veche istorie şi tradiţie, în care braşovenii s-au simţit întotdeauna ca acasă. Peste 40 de mii de români au ales să trăiască acolo, dar s-au integrat foarte bine, deşi gândul lor tot acasă a rămas. Sărbătoarea organizată cu ocazia zilei României a reunit peste 250 de participanţi: oficialităţi ale oraşului şi numeroşi români.

Comentarii

Ultimă oră