Sari la conținut

„Ziua Jandarmeriei Române“ sărbătorită la Brașov cu „Porțile Deschise“

ziua-portilor-deschise-de-ziua-jandarmeriei-romane

În fiecare an, în 3 aprilie, este sărbătorită „Ziua Jandarmeriei Române“. Înfiinţată în 3 aprilie 1850 printr-un act semnat de domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

Pentru jandarmii braşoveni, 167 de ani de existenţă este o cifră care merită sărbătorită.

Acum, Jandarmeria Braşov este în totalitate profesionalizată, este formată numai din ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari şi personal civil, fiind în prezent compatibilă cu structurile similare din ţările membre ale Uniunii Europene.

Jandarmii sunt cei care asigură ordinea publică, în cazul mitingurilor, protestelor şi evenimentelor sportive de amploare, asigură paza obiectivelor şi însoţesc transporturile speciale cu grad ridicat de risc.

Jandarmii braşoveni şi-au deschis larg porţile pentru a putea fi vizitați, astăzi, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. De la ora 10.00, jandarmii au organizat, la sediul Jandarmeriei Braşov (strada Vasile Goldiş nr. 1-3) , Ziua Porţilor Deschise pentru toţi cei curioşi să afle despre activitatea jandarmilor. Au avut loc prezentări de tehnică, exerciţii demonstrative şi alte activităţi pentru cunoaşterea instituţiei şi a atribuţiilor acesteia. La eveniment au participat și elevi de la mai multe şcoli braşovene.


   Apoi, de la ora 12.00, jurnaliştii s-au întrecut la Cupa Presei la Tir.

Tot pentru a marca cei 167 de ani de existență, jandarmii au organziat duminică, 2 aprilie 2017, o acțiune la mall-ul Coresi. Au avut loc mai multe exerciții demonstrative de autoapărare ale jandarmilor brașoveni, admirate de sute de brașoveni. Cei prezenți au fost atrași atât de tehnica folosită de jandarmi, cât și de câinii de serviciu folosiți în diferite misiuni (căutare, salvare, ordine publică, pază și protecție instituțională). Așa cum se întâmplă de obicei, cei mai simpatici şi mai aplaudaţi au fost câinii jandarmilor, care au arătat că pot fi tovarăşi de nădejde în diferite misiuni periculoase.


    Prefectul Judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române: „Se împlinesc astăzi 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, o instituţie de bază a statului, care îşi îndeplineşte cu brio misiunea de a asigura ordinea publică și siguranţa cetăţenilor. La ceas aniversar, doresc să transmit întregului personal din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Braşov sănătate, succes și putere de muncă în îndeplinirea misiunilor încredințate. Fie că vorbim de activităţi privind asigurarea ordinii publice, de concursuri sportive sau de sprijinirea autorităţilor locale în situaţii de urgenţa/calamităţi naturale, jandarmii braşoveni îşi fac treaba cu profesionalism şi dedicaţie. Vă mulţumesc pentru că ne faceţi să ne simţim în siguranţă! La Mulţi Ani!”.

Comentarii

Ultimă oră