Sari la conținut

Ziua Mondială a Conștientizării Abuzului asupra Vârstnicilor

ziua-mondiala-a-constientizarii-abuzului-asupra-varstnicilor-

Direcţia de Servicii Sociale din Primăria Braşov organizează joi, 15 iunie, începând cu ora 10, o campanie de informare şi sensibilizare a comunităţii locale cu privire la problematica abuzului asupra persoanelor vârstnice. În acest fel, va fi marcată la Brașov Ziua Mondială a Conştientizării Abuzului asupra Vârstnicilor.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundaţia Principesa Margareta a României, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Universitatea Transilvania.

Prin această acţiune, Direcţia de Servicii Sociale va populariza „Telefonul Vârstnicului” - 0800460001 - linie telefonică gratuită şi confidenţială aflată la dispoziţia persoanelor vârstnice, prin distribuirea materialelor informative în parcul din cartierul Noua, începând cu ora 10.

De asemenea, vor avea loc activităţi de informare a persoanelor vârstnice şi a personalului de specialitate din cadrul direcţiei, cu privire la formele de abuz exercitate asupra vârstnicilor, a căilor de prevenire a acestora, precum şi a modalităţilor de abordare și îngrijire a vârstnicului abuzat.

Activitățile se vor derula în sala de spectacole de la sediul DSS, de pe str. Gladiolelor.

Comentarii

Ultimă oră