Sari la conținut
windows-9-ar-putea-fi-gratuit

Windows 9, următoarea versiune a sistemului de operare Microsoft pentru PC-uri, care urmează să fie prezentată pe 30 septembrie, ar putea fi o actualizare gratuită pentru utilizatorii Windows 8 / 8.1, conform PCGamer. Decizia ar fi una logică, pentru că Windows 9 pare o actualizare minoră, care continuă linia Windows 8.1, care a fost un update gratuit pentru cei care aveau licențe de 8. Probabil vor avea și ofertă pentru cei care renunță la Windows 7 și, ca de obicei, utilizatorii Vista sau XP sunt lăsați deoparte.

Windows 9

Microsoft a recunoscut cu update-ul 8.1 că a luat o direcție greșită cu Windows 8. Gigantul software a vrut să aducă inovația și creativitatea, cu forța, pe PC-urile utilizatorilor. Windows 8 a fost gândit pentru tablete și dispozitive touch pentru că Microsoft a învățat ceva de la Nokia: imposibilitatea de se adapta la touchscreen a contribuit la căderea Nokia. Doar că Microsoft a vrut să impună schimbarea prea devreme. Deși smartphone-ul și tableta sunt touchscreen, computerele și mai ales desktop-urile, nu sunt și nici nu vor fi prea curând. Există un mare număr de utilizatori care vor să lucreze pe computer așa cum au făcut-o pînă acum, cu tastatură și mouse. Cu ecran normal și fără touch. Ei sunt cei care reclamă vechiul meniu de Start și alte opțiuni care dispăruseră la Windows 8.

După ce s-a lovit de această rezistență la schimbare, Microsoft a modificat prin update-ul 8.1 interfața Windows. Poți porni direct în modul Desktop și ai un fel de meniu de start. Dar se pare că nu a fost de ajuns. Iar Microsoft a înțeles asta și a făcut noi modificări. Windows 9 continuă în direcția asta, spre Windows 7, nu spre inovație.

Windows 9 va putea fi descărcat gratuit via Windows Update, de către utilizatorii de Windows 8 sau 8.1, dacă informațiile se dovedesc adevărate.

Dacă se confirmă toate detaliile, mâine vom vedea oficial preview-ul Windows 9, iar dezvoltatorii vor putea descărca versiunea pentru a se familiariza cu ea. Lansarea pentru public urmează să fie la începutul anului viitor, scrie computerblog.ro

Comentarii

Ultimă oră