Sari la conținut

Werner Braun încearcă să atragă investiţii din Germania la Braşov

Preşedintele Clubului Economic German din Braşov, Werner Braun, participă în această perioadă la Ingolstadt, la un forum al industriei automotive organizat de concernul Audi. Braun, ales consilier pe listele FDGR, va încerca să-i convingă pe reprezentanţii Audi şi Mercedes, dar şi ai altor concerne auto, despre posibilitatea ca aceştia să îşi deschidă fabrici în judeţul Braşov.
Potrivit bzb.ro,  reprezentanţi ai companiei Mercedes s-au întâlnit recent în România, cu oficiali ai Ministerului Economiei, în vederea realizării unei unităţi de producţie în România, în apropierea Braşovului. În primăvară, şi cei de la Audi au prospectat piaţa din României, dar când au văzut infrastructura au preferat să deschidă o fabrică în Slovenia.
Totuşi, după cum a precizat Braun, compania germană rămâne interesată de deschiderea unor fabrici în ţara noastră, una dintre cele mai atractive zone pentru aceste investiţii fiind axa Braşov – Sibiu, loc care deja a atras investiţii germane de circa un miliard de euro.
Manifestarea de la Ingolstadt este punctul anual central de întâlnire din Germania al celor mai importanţi furnizori şi distribuitori internaţionali de piese şi echipamente auto. Manifestarea găzduită de Audi a adunat anul trecut 1.062 specialişti din 20 ţări şi 149 companii.     S.D.

Comentarii

Ultimă oră