Sari la conținut

Weekend plin cu medalii internaţionale pentru sportivii de la C.S.Tibiscus

În weekend-ul tercut, sportivii de la C.S.Tibiscus au luat parte la câteva competiţii din ţară şi din străinătate, iar această participare a adus medalii frumoase în palmaresul bănăţenilor şi braşovenilor din echipele de ciclism şi triathlon.

Rezultatul cel mai merituos aparţine lui Victor Jivănescu, care în ultima vacanţă înainte de a se prezenta la studii la University of Oxford, a reuşit să obţină pentru a doua oară locul I la ISLAND LAKE OF NOVI TRIATHLON (S.U.A.), după ce anul trecut, prin participarea la o serie de duatloane din Statele Unite, s-a clasat pe locul I în clasamentul naţional la duatlon 18-19 ani în Statele Unite ale Americii.

Cinci lugojeni au participat în perioada 28-29 iulie la cea de-a XII-a editie a cursei 24 HOURS MONTAINBIKE TEAM-RACE, la Zanka (pe malul lacului Balaton) în Ungaria, o competiţie de mountainbike în care concurenţii, care participă individual, la duo sau formează o echipă de maxim 6 ciclişti, pedalează pe rând până la încheierea cursei care durează 24 de ore (de sâmbătă ora 12 până duminică ora 12). Cei cinci sportivi, legitimaţi la C.S.Tibiscus, au reuşit la finalul competiţiei să se claseze pe podium pe locul III.
Printre cele 138 de echipe înscrise s-au aflat şi două echipe ale C.S.Tibiscus, una dintre ele fiind mai ambiţioasă şi astfel lugojenii Tiziano Balia, Laurenţiu Bogdănescu, Florian Dobrin, Cristina Hamza şi Marius Ragobete s-au clasat pe podiu, cu 151 ture efectuate, după două echipe din Ungaria care, la finalul celor 24 de ore, au adunat 157 respectiv 154 de ture.
“Cursa a fost una extrem de dificilã şi din cauza temperaturilor înregistrate, 34-35 grade la umbrã, mare parte din traseu fiind expus în totalitate la soare, cât şi din cauza prafului extrem de gros ridicat de către bicicletele concurenţilor, fapt ce a accentuat şi mai mult duritatea cursei” a spus Florian Dobrin.

“Nu am avut un antrenor sau o persoană care să ne organizeze sau cineva care să gatească. Noi trebuia să ne ocupăm de toate. A fost ca un fel de ştafetă, când se oprea unul, intra în cursă celălalt, iar cei care făceau pauză trebuiau să se ocupe şi de celelalte aspecte. Dar ţinând cont de amploarea evenimentului şi de faptul că noi suntem la prima participare, rezultatul a fost unul bun” a declarat Marius Dragobete.

Revenind la competiţiile din ţară, lângă Râşnov s-au desfăşurat în weekend mai multe concursuri reunite sub denumirea CHEILE RÂŞNOAVEI ADVENTURE. La cursele de mountainbike, concurând pentru echipa DHS Tibiscus, Vanessa Plumbotă şi Alexandra Dobre au ocupat locul II; la duatlon, Silviu Manea a ocupat locul II, iar la cursa de alergare montană de 21 km, Alexandra Dobre a primit medalia pentru locul I.

Cu aceste rezultate frumoase, clubul timişorean, care include sportivi din aproape toate colţurile ţării, a reuşit să depăşească 500 de competiţii la care s-a prezentat şi la care a avut şansa, prin munca plină de dăruire a sportivilor săi, să ocupe 600 de locuri pe podium, în cei aproape 10 ani de la constituire.

Comentarii

Ultimă oră