Sari la conținut

Vrei să stai o zi acasă? Cea mai simplă scuză pe care o cred toţi şefii

vrei-sa-stai-o-zi-acasa-cea-mai-simpla-scuza-pe-care-o-cred-toti-sefii

Peste 1000 de şefi au fost chestionaţi cu privire la cele mai bune motive pentru care ar considera că este în regulă ca un angajat să stea acasă, iar realitatea este că....nu e nevoie de scuze creative.

Studiul a descoperit că cea mai potrivită scuză pentru a lipsi o zi de la muncă este să spui că ai gripă. Conform firmei care a realizat studiul, patru din zece şefi şi-ar lăsa angajatul să rămână acasă dacă are gripă, topul scuzelor fiind completat de durerile de spate şi de răni în urma unui accident. Surprinzător sau nu, stresul este considerat o scuză credibilă de către şefi, fiind urmat de intervenţiile chirurgicale, dar şi de depresie şi anxietate.

Majoritatea şefilor nu sunt însă impresionaţi de durerile de cap sau de o răceală comună, iar 8% dintre şefi nu sunt impresionaţi de nici o problemă medicală a angajaţilor, scrie The Sun.  

Studiul a descoperit că angajaţii au tendinţa de a minţi dacă au nevoie de timp liber din pricina unor probleme de sănătate mentală, mai puţin de jumătate dintre angajaţi fiind dispuşi să dezvăluie şefilor că au nevoie de o zi liberă din pricina stresului, anxietăţii sau depresiei. Prin comparaţie, 80% dintre angajaţi ar fi dispuşi să ceară o zi liberă din pricina gripei, a unui accident minor sau din pricina durerilor de spate.

Comentarii

Ultimă oră