Sari la conținut

Vrei să fii în formă maximă mereu? Respectă trei reguli esenţiale!

vrei-sa-fii-in-forma-maxima-mereu-respecta-trei-reguli-esentiale

Fiecare zi ne pune voinţa la încercare, iar noi trebuie să fim mereu în formă, deşi ordinea priorităţilor se schimbă de la o clipă la alta! Pentru asta trebuie să fim sănătoşi, optimişti şi să avem lângă noi persoane pozitive, pe care să ne putem baza.

Nutriţioniştii şi psihologii, citaţi de ziarul Click, ne îndeamnă ca, în fiecare lună, să ţinem seama de trei priorităţi, ca să ne meargă bine tot anul:

1.Alungaţi astenia de toamnă!

Îndeosebi în această etapă de trecere de la anotimpul cald la  vremea friguroasă,  hrana este un factor esenţial ! Mâncaţi legume şi fructe de toamnă, prune şi ridichii negre. Aceste tonice naturale „spală” toxinele din corpul nostru, iar nutrienţii conţinuţi au efecte terapeutice pentru o mulţime de boli cronice. Remediile din plante sunt tonice incontestabile care ajută organismul uman să depăşească starea de slăbiciune generală, specifică acestei etape din an.

2.Râdeţi mai des !

Lăsaţi la o parte grijile şi priorităţile zilei şi râdeţi mai des. Câteva minute pe zi, ascultaţi bancuri, citiţi texte umoristice şi petreceţi mai mult timp în compania persoanelor vesele şi optimiste. Râsul scade puterea stresului cu 39% până la 70% şi este bun pentru sănătatea inimii, susţin terapeuţii europeni.

3.Odihniţi-vă fix 7 ore!

Când ne odihnim suficient, randamentul nostru urcă la cota aşteptărilor. În timpul odihnei, memoria se organizează foarte bine. Un studiu realizat de specialiştii Facultăţii de Medicină de la Harvard confirmă că, în timpul somnului, mintea nostră adună bucăţi separate de informaţie şi le ţese împreună în timpul somnului. De aceea, pentru a obţine aceste performanţe, doctorii ne recomandă să dormim fix 7 ore!

Comentarii

Ultimă oră