Sari la conținut

„Voucherul de lumină”. Statul oferă 7.000 de lei pentru racordarea gospodăriilor la reţeaua de electricitate

voucherul-de-lumina-statul-ofera-7000-de-lei-pentru-racordarea-gospodariilor-la-reteaua-de-electricitate

Un număr de 26 de parlamentari USR au înregistrat în Senat un proiect privind acordarea gratuită de bonuri valorice în valoare de 7.000 de lei, denumite „vouchere de lumină", pentru racordarea gospodăriilor fără curent la o sursă de energie electrică.

Voucherele de lumină pot fi utilizate pentru achiziţionarea următoarelor soluţii tehnice: panouri fotovoltaice şi accesorii (acumulatori, regulator solar, invertor); echipamente pentru producere energiei hidroelectrice; mori de vânt; conectarea la reţeaua electrică de distribuţie publică, precum pentru alte surse de energie regenerabilă disponibile.

Voucherele emise în cadrul Programului Naţional „Prima Lumină” au perioada de valabilitate de 24 de luni de la data emiterii.

Voucherele de lumină sunt acordate doar dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii: beneficiarii nu au debite la bugetul local; locuinţa nu a fost racordată la reţeaua publică de electricitate; venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură.

Comentarii

Ultimă oră