Sari la conținut

Volumul „Conversaţii cu Regele Mihai”, lansat la Muzeul Judeţean de Istorie

volumul-conversatii-cu-regele-mihai-lansat-la-muzeul-judetean-de-istorie

În această seară, de la ora 18.00, la Muzeul Judeţean de Istorie, braşovenii sunt invitaţi la o întâlnire cu Stelian Tănase şi al său volum – „Conversaţii cu Regele Mihai”.

Lansarea cărţii, apărută în colecţia Corint Istorie Autori Români, a Grupului Editorial Corint, face parte dintr-un turneu de promovare. Ediţia a fost îngrijită de Elena Vijulie.

La eveniment participă Daniel Nazare (director Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov) şi Nicolae Pepene (director Muzeul Judeţean de Istorie Braşov).

  Apărută pentru a marca un an de la dispariţia Regelui Mihai, cartea „Conversaţii cu Regele Mihai” este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai, de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005.

Dialogul este completat cu fotografii inedite şi documente din Arhiva Casei Regale şi de la Arhivele Naţionale ale României.

Drumul prin viață al Regelui Mihai desenează, pe fundalul unei întregi epoci, un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie şi în pofida ei, Regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inimă şi credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală. Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului.

„Dorim ca prin acest turneu naţional de promovare să aducem în discuţie aspecte mai puţin ştiute despre viaţa Regelui Mihai, copilăria, adolescenţa, anii în care a domnit, abdicarea, viaţa în exil, întoarcerea acasă şi implicit, viaţa României din vremea sa.

Turneul va include mai multe oraşe din ţară, unde vor fi organizate lansări şi sesiuni de autografe cu domnul Stelian Tănase”, spun organizatorii evenimentului.

Stelian Tănase este un scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune şi analist politic român.

Înainte de lansarea cărții publicistul Stelian Tănase a fost prezent la MIX TV, în emisiunea Oneliei Pescaru, Mix Actual, pentru a povesti despre Regele Mihai, cel considerat de multi istorici ca fiind una dintre personalitatile europene care au marcat puternic istoria secolului trecut, prin scurtarea celui de-al Doilea Razboi Mondial cu 6 luni și salvarea a mii de vieti.

Comentarii

Ultimă oră