Sari la conținut

Voltaj va face show la aprinderea flăcării olimpice la Râşnov

voltaj-va-face-show-la-aprinderea-flacarii-olimpice-la-rasnov

Flacăra olimpică pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European va ajunge duminică, la Râşnov în jurul orei 15,30, venind de la Bucureşti după ce se va opri câte o jumătate de oră în localităţile Ploieşti, Sinaia, Buşteni, Azuga şi Predeal. La festivităţile de la Râşnov organizate cu această ocazie va concerta formaţia Voltaj.

'Festivităţile de primire a flăcării olimpice se vor desfăşura în centrul oraşului unde vor avea loc mai multe evenimente. Flacăra olimpică va fi preluată de decanul de vârstă al schiorilor Constantin Vlădea, în vârstă de 90 de ani, care în anul 1948 a participat la Jocurile Olimpice de iarnă desfăşurate la St. Moritz, în Elveţia. După ce va alerga câteva minute cu torţa olimpică, aceasta va fi preluată apoi de Iulian Pîtea, câştigătorul Cupei FIS de la Râşnov, participant la Festivalul Olimpic al Tineretului European la competiţia de sărituri cu schiurile', a declarat primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea, citat de agerpres.ro.

O torţă olimpică va fi amplasată în holul primăriei Râşnov până la încheierea festivalului, putând fi admirată de râşnoveni, dar şi de turiştii care vor ajunge în zonă în această perioadă.

La festivităţi va participa, de asemenea, şi fostul mare canoist Ivan Patzaichin, a mai spus primarul Adrian Veştea. Ulterior flacăra olimpică va ajunge la Braşov, sosind la ora 18.00 la Casa Armatei.  În municipiu, traseul flăcării olimpice va fi următorul: Strada Lungă - giratoriu „ARO“ Palace - Bulevardul Eroilor - Primărie (curtea interioară). La 18:10, flacăra va fi aprinsă la Primărie

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) se va desfăşura în judeţul Braşov, în perioada 17-22 februarie. Iar probele sportive se vor desfăşura astfel,  la Predeal (schi fond şi snowboard), Cheile Grădiştei-Fundata (biatlon), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj artistic şi patinaj viteză), Braşov (hochei) şi Râşnov-Valea Cărbunării (săriturile cu schiurile).

Comentarii

Ultimă oră