Sari la conținut
voievodul-tiganilor-la-opera-brasov

Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18.30, în Sala Operei, brașovenii sunt invitați la cea mai recentă premieră a Operei Brașov, opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss.

Spectacolul a fost pus în scenă și primit cu un deosebit succes, la finalul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet din 2016.

Opereta a avut premiera mondială în 1885, în Viena, și se bazează pe nuvela cu același nume a lui Jokai Mor, care înfățișează povestea mariajului dintre un proprietar de pâmănturi întors din exil cu o țigancă tânără, care se va dovedi a fi chiar fiica ultimului Pașă. Acțiunea este plasată la sfârșitul secolului al XVIII-lea, într-o regiune mlăștinoasă de lângă un râu din Banat.

La pupitrul Orchestrei Operei Brașov își va face debutul în această operetă dirijorul Leonard Boga, iar regia spectacolului este semnată de Marian Pop. Din distribuție fac parte: Mădălina Bourceanu, Mihai Irimia, Cristina Roșu și Lorand Cristian. Își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

Biletele au prețuri cuprinse între 20 și 30 de lei.

Comentarii

Ultimă oră