Sari la conținut
vine-iarna-vai-de-noi

Facturile pentru combustibili, agent termic, energie electrică şi pentru deszăpezirea drumurilor vor creşte cu peste un miliard de euro în această iarnă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Toate aceste scumpiri se vor reflecta şi în preţurile la alimente, ţigări şi alte produse accizabile.
Potrivit datelor de la Ministerul Economiei iarna aceasta preţul la gaze, energie electrică şi căldură va fi simţitor mai mare faţă de anul trecut. Astfel, per total, costurile la energie ar putea ajunge la peste 4.5 miliarde de euro, mai mult cu un miliard de euro faţă de anul trecut.
Tot în această iarnă, Compania Naţională de Autostrăzi va plăti pentru deszăpezire cu două milioane de euro în plus faţă, faţă de iarna trecută, adică aproape 95 de milioane de euro. Asta şi pentru că preţul benzinei şi motorinei se îndreaptă spre 7 lei.
Toate aceste majorări de preţuri vor afecta fiecare român în parte.
Creşterea accizelor dar şi deprecierea leului vor afecta preţurile carburanţilor, ţigărilor, al transportului dar şi al alimentelor. Guvernul se aşteaptă ca la sfârşitul acestui an inflaţia să ajungă la 5%.

Comentarii

Ultimă oră