Sari la conținut

Vijeliile au creat probleme și în județul Brașov

vijeliile-au-creat-probleme-si-in-judetul-brasov

Vijelie peste judeţ: Casă lovită de fulger şi incendiată la Poiana Mărului, stradă blocată de un copac doborât de rafalele de vânt!

Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată sub care e judeţul Braşovul şi mare parte din ţară până joi, la ora 23.00, n-a fost o glumă.


   Rafalele de vânt care au „măturat” municipiul Braşov joi seară, începând cu ora 19.00, au culcat la pământ un copac, în jurul orei 20.00, pe Bulevardul Saturn, la intersecţie cu Aleea Mercur. Copacul doborât ocupa o bandă de circulaţie şi urma ca ISU Braşov să intervină pentru degajare, a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.


    Aproximativ la aceeaşi oră, pompierii au primit însă o alertă pentru intervenţie de urgenţă mult mai gravă. O casă de locuit din Poiana Mărului, de pe strada Bardas F.N., a fost lovită de trăsnet. Fulgerul a incendiat locuinţa, fiind mobilizată de urgenţă Secţia de Pompieri Zărneşti, cu două autospeciale cu apă şi spumă. S-a deplasat şi un echipaj SMURD, dar drumul în zonă fiind greu accesibil, a fost o intervenţie grea în acest caz.

În același timp o altă gospodărie de pe un deal diferit a fost și ea lovită de fulger. Locuința a luat foc.

Pompierii din Zărnești nu au putut ajunge acolo cu masinile de intervenție. Au urcat pe jos si s-au luptat cu focul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime dar pagubele materiale sunt importante.

Comentarii

Ultimă oră