Sari la conținut
victorie-la-limita-cu-albania

Reprezentativa de fotbal a României a învins cu scorul de 1-0 (0-0), selecţionata Albaniei, într-un meci amical disputat la Yverdon-les-Bains, în Elveţia. Unicul gol al partidei a fost marcat de Raţ, în minutul 82.

În timp ce echipele puternice ale lumii se pregătesc de Campionatul Mondial din Brazilia, naționala României se află în cantonament în Elveția unde a jucat împotriva Albaniei și va întâlni miercuri Algeria. Selecționerul Victor Pițurcă încearcă să reconstruiască echipe națională a României în vederea preliminariilor Campionatului European din 2016, astfel că în lotul României și-au făcut apariția jucători foarte tineri ca Mateiu, Cristi Manea, Bogdan Vâtejelu sau Florin Tănase. Meciul cu Albania nu a fost unul spectaculos și ne-a arătat că mai avem mult de muncă. Până la urmă România s-a impus prin golul reușit de Raț în minutul 82. Selecţionerul Victor Piţurcă a folosit următoarea formulă de echipă: Tătăruşanu - Cr. Manea, Dr. Grigore, Chiricheş, Raţ - Bourceanu (Lazăr 64’), Pintilii (Mateiu 90’) - Nicoliţă (Matei 46’), Chipciu (C. Tănase 64’), Maxim (Fl. Tănase 83’) - Marica (Rusescu 46’). România va mai juca un meci amical în Elveţia, miercuri, de la ora 21.30, cu Algeria.

„Important e că am câștigat”.  Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat după victoria din meciul amical cu Albania, scor 1-0, că elevii săi au trecut cu brio acest test şi speră ca şi miercuri să facă o figură frumoasă, la partida cu Algeria. „Portarul Berisha a apărat extrarodinar. Până la urmă e important că am câştigat. Au debutat jucători foarte tineri, Cristi Manea a făcut un joc excelent la vârsta asta. Am trecut cu brio acest test, sper ca şi miercuri să facem o figură frumoasă, să câştigăm şi contra Algeriei, cu toate că Algeria este la alt nivel. Însă şi noi am făcut un salt calitativ bun şi putem învinge orice echipă în momentul ăsta. Am avut momente foarte bune şi asta îmi dă speranţe că putem juca şi mai bine decât în seara asta", a spus Piţurcă.

A doborât un record. La meciul cu Albania, fundaşul Cristian Manea, în vârstă de 16 ani şi 10 luni, a devenit cel mai tânăr „tricolor" din istorie. Fotbalistul echipei FC Viitorul a doborât recordul stabilit de Graţian Sepi la 15 aprilie 1928, la meciul România - Turcia, scor 4-2. Sepi avea atunci 17 ani şi 3 luni. Cristian Manea a declarat că i s-a îndeplinit cea mai mare dorinţă. Sper să joc la fel de acum încolo, colegii m-au încurajat la fiecare fază, chiar dacă am greşit. A fost visul meu să joc la naţională de când m-am apucat de fotbal. Domnul Hagi m-a sunat înainte de meci, mi-a mai dat nişte sfaturi", a spus Cristian Manea la finalul partidei din Elveţia. Răzvan Raț a spus că fundaşul Cristian Manea a debutat în echipa naţională „la o vîrstă enervant de tînără". „Sunt jucători cu valoare care merită să fie la echipa naţională şi depinde doar de ei să rămână la echipa naţională. La vârsta lui eu eram la juniori", a spus Răzvan Raţ.

Victorie de moral. Răzvan Raţ, autorul unicului gol al partidei România - Albania, scor 1-0, a declarat că această victorie este una de moral şi că el şi colegii săi aveau nevoie de acest meci pentru a fi mai omogeni şi a se cunoaşte mai bine. „E o victorie de moral. Un meci de care aveam nevoie pentru a fi mai omogeni, pentru a ne cunoaşte şi mai bine. O să fie şi meciul cu Algeria, care ne va ajuta şi mai mult. Algeria este o echipă mult mai valoroasă. Vom încerca şi acolo să dăm ce-i mai bun, să fim competitivi şi de ce nu să câştigăm", a spus Raţ.

Comentarii

Ultimă oră