Sari la conținut
victorie-importanta-in-finlanda

Reprezentativa României a învins la Helsinki, cu scorul de 2-0 (0-0), selecţionata Finlandei, în etapa a treia a grupei F de calificare la Euro-2016, în care ambele goluri au fost marcate de Bogdan Stancu şi "tricolorii" au evoluat cu un jucător în plus din minutul 56.În minutul 54Bogdan Stancu a marcat cu capul din patru metri după un corner de pe dreapta executat de Lucian Sânmărtean. Din minutul 56, Finlanda a evoluat cu un jucător mai puţin, după ce Ring a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe. Stancu a reuşit „dubla" în minutul 83 cu un şut de la aproximativ 20 de metri. Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a declarat după victoria din meciul cu Finlanda, scor 2-0, că „tricolorii" se vor lupta pentru şefia grupei F a preliminariilor Euro-2016 cu reprezentativa Irlandei Nord.„Sunt foarte mulţumit pentru că am câştigat un meci extrem de important, după ce am pierdut două puncte mari cu Ungaria acasă. Cred că se va da o luptă între Irlanda de Nord şi România. Mi-a fost puţin teamă, mai ales după ce s-a întâmplat în meciul cu Ungaria. Băieţii au dat dovadă de caracter şi am avut o foarte bună circulaţie a balonului, mai ales în repriza a doua după intrarea lui Sânmărtean. Planificasem să joace 35 de minute, dar accidentarea lui Chipciu m-a forţat să-l introduc imediat după pauză", a spus Piţurcă.

Îi mulțumește lui Sânmărtean. Atacantul naţionalei României, Bogdan Stancu, a declarat după victoria din meciul cu Finlanda, scor 2-0, că îi mulţumeşte lui Lucian Sânmărtean pentru cele două pase de gol.„Am întâlnit o echipă foarte bună, puternică fizic, masivă. Prima repriză nu a fost prea bună, dar în partea a doua am jucat cu mai multe dorinţă, am reuşit să înscriem şi suntem fericiţi pentru victorie. Sânmărtean este un jucător foarte bun şi îi mulţumesc pentru cele două pase de gol. Selecţionerul nu ne-a spus nimic despre vreo plecare de la naţională, dar cred că va rămâne alături de noi", a spus Stancu. Bogdan Stancu a marcat în minutele 54 şi 83 din pasele lui Lucian Sânmărtean. „Am făcut o partidă bună şi am obţinut puncte importante pentru noi. Am reuşit o victorie importantă, preţioasă pentru noi. Ne bucurăm şi sper să continuăm pe acelaşi drum. A fost un meci important şi delicat pentru noi", a spus  și Sânmărtean.

Irlanda de Nord a bătut în Grecia. În celelalte două jocuri disputate în grupa F, Ungaria s-a impus pe terenul Insulelor Feroe cu scorul de 1-0, prin reușita lui Szalai din minutul 21, iar Irlanda de Nord a câștigat în Grecia cu 2-0, datorită reușitelor semnate de Ward în minutul 9 și de Lafferty în minutul 51. După trei runde scurse din actuala campanie de calificare pe prima poziție a clasamentului grupei F se situează Irlanda de Nord cu 9 puncte, pe doi este România cu 7 puncte iar poziția a treia este ocupată de Finlanda cu 4 puncte. Pe locul patru este Ungaria cu patru puncte, pe cinci este Grecia cu un punct, iar ultima poziție este ocupată de Insulele Feroe fără niciun punct.

Comentarii

Ultimă oră