Sari la conținut

Victimele de la „Colectiv”, comemorate în această seară la Brașov

victimele-de-la-colectiv-comemorate-in-aceasta-seara-la-brasov

La trei ani de la tragedia din Clubul „Colectiv”, atât în Bucureşti, cât şi în toate marile oraşe din ţară au loc acţiuni comemorative.

Brașovenii sunt așteptați în Piața Sfatului (lângă fântâna arteziană) astăzi, de la ora 21.00, pentru a aprinde câte o candelă în memoria tinerilor plecați prea devreme dintre noi, evenimentul fiind organizat de comunitatea de Facebook „Braşovul Civic”.

„Marți, 30 octombrie, ne vom aduna în Piața Sfatului pentru a ne aminti de evenimentele de la Colectiv, de oamenii plecați prea devreme dintre noi din cauza caracatiței corupției și de momentul în care am decis că lucrurile nu mai pot continua așa. Să ne rugăm pentru acei oameni care nu-și doreau decât să asculte muzică rock și să ne promitem în gând că nu vom mai fi impasibili în fața corupției, în toate formele ei”, au anunțat organizatorii.

30 octombrie de trei ani încoace înseamnă o zi neagră.


  Marţi, 30 octombrie 2018, se împlinesc 3 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65. A fost cea mai mare tragedie din România, după 1989.

Ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 30 octombrie 2015 în Clubul Colectiv a provocat o durere colectivă.

Trei brașoveni  s-au aflat printre victime:

Comemorarea este necesară cu atât mai mult cu cât trei brașoveni au fost prinși în „Clubul morții”, doi dintre ei pierzându-și viața.

Alexandra Rădulescu, căreia prietenii îi spuneau Sandy, avea 26 de ani, era din Braşov şi lucra ca barmaniţă în clubul Colectiv din Bucureşti. Aceasta era la muncă în seara în care a izbucnit incendiul şi a fost grav rănită. Ea a fost internată în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, având complicaţii mari la plămâni.


  Liviu Zaharescu era originar din Braşov şi absolvise Facultatea de Marketing a Academiei de Studii Economice Bucureşti. Lucra, din 2010, ca fotograf de concerte pentru publicaţia online Let's Rock România. Tânărul fusese internat la Spitalul de Arşi în 30 octombrie, în stare critică, având arsuri pe o mare suprafaţă din corp şi pe căile respiratorii.

Andrada Mihăilescu, o braşoveancă în vârstă de 23 de ani, a terminat Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” Braşov, urmând apoi cursuri la Universitatea de fotografie din Westminster în Anglia. Locuia în Bucureşti, unde lucra ca fotograf la InternetCorp şi la două reviste. Andrada a avut răni grave și a fost mult timp în recuperare.

Comentarii

Ultimă oră