Sari la conținut
viceprimarul-laszlo-barabas-la-mix-actual

Fost director la SEGA Brașov, viceprimarul Laszlo Barabas și-a început misiunea la Primărie cu... apa! Era nevoie de un specialist, că tot aveam inundații la fiecare ploaie. Și a început cu...o schemă. "Nu, nu înot în ape tulburi și, dacă sunt tulburi, rolul nostru este să le limpezim"- Laszlo Barabas, la Mix Actual. Brașovenii au făcut canalul Timiș - o derivație între Dâmbul Morii pànă la Ghimbășel, de 17 kilometri- la 1400, pe vremea invaziilor tătare. Dacă în anii comunismului l-am ascuns, ar fi frumos azi să scoate măcar càteva porțiuni la suprafață, să le transformăm în promenade, să populăm cu păstrăvi și rațe, așa cum se întâmplă deja în zona Recon.
Ce ati spune dacă Strada Castanilor din Brașov, de exemplu, ar avea apa la vedere, pe mijlocul drumului ? Nu ar fi frumoasă? "Pentru orice oraș al lumii, un curs de apă este o binecuvàntare. Ar fi bine să descoperim cât mai mult din pârâu, pentru că este şi mai uşor de curăţat”-spune Barabas.
Prea puțin vorbăreț și mai deloc politician, UDMR istul de la Primărie este definit de verbul " a face". Despre Brașovul vechi, pe care ni-l dorim minunat, dar urlăm că nu putem intra cu mașina până în buza Pieței Sfatului. Despre asfaltatea Drumului Vechi din Poiana Brașov pe porțiunea de sus, de la Poiana Mică, unde mintenaș e gata parcarea. Despre noile cartiere rezidențiale cu trafic sugrumat, deocamdată. Despre Brașovul viitorului apropiat.

La Mix Actual.

https://www.youtube.com/watch?v=6ObfO646Cug

Comentarii

Ultimă oră