Sari la conținut
vezi-prin-ochii-unui-copil

Îți amintești cum e să fii copil? Dacă privești înapoi, poți vedea acei ani, prin ochelari de culoare roz, plini de amintiri fericite. Îi vezi pe copiii tăi, pe nepoții tăi sau pe copiii prietenilor tăi cum interacționează cu lumea din jurul lor? Este fascinant, dar nu trebuie doar să fii spectator!


O vedere bună nu înseamnă doar claritatea imaginilor aflate la distanță. Înseamnă ca întregul sistem vizual, ochii, căile vizuale și creierul să lucreze împreună. Altfel, pot să apară dificultăți la citit, scris, înțelegerea informațiilor, postură și chiar în coordonarea mișcărilor.


Copiii sunt fascinați de tot pentru că totul este nou pentru ei. Fiecare zi este minunată, totul este interesant și plin de posibilități. Dar atenție: orice problemă în funcționalitatea sistemului poate să le limiteze dezvoltarea.


Copiii sunt interesați să învețe cât de mult pot. De câte ori ați auzit un copil întrebând „de ce?”. Vor să știe totul! Vor să înțeleagă totul! Vederea le oferă 80% din informațiile pe care le acumulează. De aceea este atât de importantă.

Lumea este plină de posibilități și imaginația copiilor este nelimitată. Este important ca noi, adulții, să înțelegem că vederea copiilor se dezvoltă pe măsură ce ei cresc. Să îi urmărim, să observăm la timp orice aspect care nu este firesc și să comunicăm mereu cu optometristul.

Capacitatea de concentrare, de a urmări obiecte, percepția profunzimii și alte aspecte ale vederii continuă să se dezvolte pe tot parcursul copilăriei. Convergența, capacitatea ambilor ochi de a se concentra simultan pe un obiect, se apropie de dezvoltare la vârsta de șapte ani; iar acesta este un motiv pentru care oricare dintre problemele de focalizare sau aliniere a ochilor ar trebui tratate înainte de această vârstă.


Când ți-ai lăsat ultima dată fața și mintea să râdă în soare? Timpul petrecut în aer liber este unul dintre darurile verii. Încurajează-ți copilul să petreacă mai mult timp afară. Lumina naturală este esențială pentru dezvoltarea normală a ochilor copiilor, dar și pentru starea ta de bine.


Fii copil, deopotrivă cu copilul tău!

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi… 10 ani de Best Optic!

Comentarii

Ultimă oră