Sari la conținut

Vezi care sunt cele mai populare jocuri de cazino din China

vezi-care-sunt-cele-mai-populare-jocuri-de-cazino-din-china

Ocupând cel mai mare procent din populația lumii (cu un uimitor 60%!), Asia include și cea mai mare comunitate de pariuri. Și, în timp ce Asia urmează lumea iGaming, care continuă să progreseze în toate părțile, înlocuind rapid jocurile vechi cu cele noi, ele rămân, de asemenea, ferme în a menține în viețile lor forme tradiționale de jocuri de noroc la cazino franta, în primul rând pe cele clasice care au fost jucate timp de secole pe continentul Asiatic.

Multe dintre jocurile de cazino moderne își au originea în jocurile jucate în Antichitate în Asia de Est sau au fost influențate de Asia într-un fel sau altul. Asiaticii sunt cunoscuți pentru capacitatea de a-și menține vie tradiția, prin urmare au reușit să mențină vii jocurile tradiționale asiatice și chiar să le ofere un refresh.

Iată cele mai populare jocuri de cazino chinezești și jocuri de noroc din Asia de astăzi:


l Mahjong
l Sic Bo
l Keno
l Pai Gow (și Poker Pai Gow)
l Fan-Tan
l Poker chinezesc
l Niu Niu
l Tien Gow
l Dou Dizhu
l Pachinko
l Baccarat (și Dragon Tiger)

Mahjong

Ce este Mahjong și Cum să-l joci?

Mahjong este un joc tradițional asiatic de masă, practicat încă la cazinourile tradiționale și oarecum popular și în afara continentului asiatic. Se joacă cu ajutorul a patru jucători, care au la dipoziție cu 136 de plăci și zaruri. O aruncare de zar determină cine va ajunge în rolul de dealer, iar jocul se va dezvolta din acel punct.

Unul dintre cele mai faimoase jocuri de noroc din Asia Antică, Mahjong este un joc strategic cu accent puternic pe strategie. Până în zilele noastre, acest joc a rămas o parte esențială a culturii asiatice.

Cum se joacă Mahjong


Scopul jocului este de a construi un zid de gresie. Înainte de distribuirea plăcilor, jucătorii pariază; jucătorilor li se permite să plaseze un pariu nou după fiecare rundă. Apoi, toate cele 136 de plăci sunt așezate cu fața în jos, fiecare jucător primind 13 plăci de la dealer (care a fost determinat de aruncarea unui zar). Jucătorii apoi își întorc placa cu fața în sus, și o împerechează în seturi de trei din patru domenii.

În timpul fiecărei runde, jucătorii ajung să aleagă o masă suplimentară; dacă placa selectată se adaugă la o mână câștigătoare de 14 plăci, pentru a câștiga jocul, jucătorul ar trebui să anunțe „Mahjong”. Dacă placa nu marchează o combinație câștigătoare, un jucător trebuie să elimine una dintre plăci cu fața în sus în mijlocul mesei și să aștepte următoarea rundă. Jucătorii au voie să folosească plăcile dezvăluite ale adversarilor lor pentru a-și completa seturile. Câștigătorul este primul jucător care anunță „Mahjong”.

Sic Bo

Ce este Sic Bo și Cum se joacă?


Unul dintre adevărații veterani ai jocurilor de noroc chinezesc, Sic Bo este un joc rapid de șansă pură așa cum sugerează și numele său (Sic Bo se traduce prin „zaruri prețioase”). Fiind o parte importantă a identității chineze, Sic Bo este jucat de mii de ani, stabilindu-și locul și în cazinourile asiatice de pe continent. Interesant este că Sic Bo a ajuns la jucători occidentali și internaționali, deoarece poate fi găsit pe podelele cazinourilor din Nevada, precum și în numeroase cazinouri online din întreaga lume.

Cum să joci Sic Bo

Sic Bo este un joc tradițional asiatic jucat cu trei zaruri. Există două aspecte principale ale jocului - aruncarea zarurilor și pariul, ambele având loc pe o masă Sic Bo (similară cu o masă de ruletă).

Rezultatul câștigător este definit de suma celor trei valori generate din cele trei zaruri; totuși, rezultatul final va fi influențat și de pariuri.

Sic Bo permite până la 50 de pariuri diferite pe jucător, cu opțiunea de a paria pe diverse combinații de doar două zaruri sau suma celor trei zaruri.

Modul de a plasa un pariu se realizează prin plasarea un cip pe secțiunile desemnate ale tabelului și așteptarea rulajului zarurilor. Singurul factor în Sic Bo este norocul celui care aruncă zarurile, ceea ce îl eliberează de orice tensiune strategică. Întrucât acesta este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino din Asia, există versiuni live dealer disponibile și online.

Keno

Ce este Keno și cum să-l joci?


Un alt joc cu puternice legături în trecutul jocurilor de noroc chineze, Keno este o parte incredibil de importantă din istoria Chinei. După cum spune legenda, jocul lui Keno a avut loc în timpul războiului când oamenii erau nevoiți să strângă bani. Ceea ce este și mai interesant este faptul că există povești despre Marele Zid Chinezesc fondat prin Keno. Din perspectiva modernă, Keno seamănă cu loteria și cu bingo-ul. Fiecare rundă a jocului lui Keno durează între zece și cincisprezece minute.

Cum se joacă Keno


Clasându-se printre cele mai populare jocuri de noroc chinezești, Keno este jucat cu un bilet sau o carte care conține numere de la 1 la 80. Un jucător poate alege orice număr de cărți de la unu la 20 sau orice numere de pe card înainte de a plasa pariul. Ideea este ca jucătorul să își selecteze numerele și să își încerce norocul. Există trei opțiuni de pariere:

Bilet drept (un singur pariu, pariat pe toate numerele marcate)
Bilet de rege
Bilet combinat

Câștigătorii primesc plata respectivă propusă de tabelul de plată al cazinoului. Live Keno este disponibil și online.

Pai Gow (și Poker Pai Gow)

Ce este Pai Gow și cum să-l joci?


Bucurându-se de același statut de celebritate ca Sic Bo, Pai Gow este un alt joc chinezesc de noroc care păstrează tradiția asiatică, continuând să fie jucat așa cum a fost jucat cu mii de ani în urmă pe continent. Este interesant faptul că, până în prezent, Pai Gow este jucat preponderent de pariori experimentați și jucători amatori de origine asiatică. Jocul este puțin complicat de învățat la început, dar dealerii, de cele mai multe ori, oferă ajutor și îndrumare celor care au nevoie.

Fiind unul dintre cele mai populare jocuri de masă chinezești, nu este surprinzător faptul că Occidentul l-a preluat cu mare interes. Cu toate acestea, țările occidentale sunt în favoarea jocului Pai Gow Poker, care este o versiune americanizată a lui Pai Gow.

Cum se joacă Pai Gow


Baza Pai Gow este un set de 32 de domino sau dale. Fiecarui participant îi sunt înmânate patru plăci, care trebuie separate în două perechi (mâna joasă și mâna înaltă), care sunt observate prin ordinele de clasare - pereche, Wong, Gong și ordinele de la 9 la 0 puncte. Jocul este similar cu Baccarat când vine vorba de sistemul de notare.

Fan-Tan

Ce este Fan-Tan și cum să-l joci?


Fan-Tan sau Fantan este un joc al întâmplării pure, foarte asemănător cu ruleta și jucat cu predilecție în Asia de Est. Chinezilor le place să joace Fan-Tan, motiv pentru care puteți găsi jocul în cazinourile locale și casele de jocuri de noroc și, surprinzător, în unele cazinouri din Nevada.

Comentarii

Ultimă oră