Sari la conținut
vernisaj-la-centrul-cultural-german-

Miercuri, 26 noiembrie, la ora 16:00, la Centrul Cultural German sunteți invitați la vernisajul expoziției „Portrete ale minorității germane”.
Expoziția este rezultatul unui workshop de cinci zile la Bărcut/Bekokten și însumează 29 de fotografii ale puținilor sași transilvăneni, care încă mai trăiesc în Bărcut/Bekokten și Seliștat/Seligstadt, județul Brașov. Aceștia au fost fotografiați de 10 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Fotografiile sunt însoțite de interviuri care spun scurte povești despre portrete, uneori despre trecut, alteori despre prezent, dar și despre viitor. Fotografiile au îndeosebi un mod de abordare de tip documentar, însă pot fi identificate și influențe artistice.
În cadrul seminarului s-au utilizat camere foto, al căror an de fabricație coboară către anii `50. Negativele au fost developate manual. În laboratorul foto, participanții au învățat să lucreze cu aparate de mărit și substanțe chimice. Încetinirea modului de lucru, față de rapiditatea de obținere a unei fotografii digitale, conduce în același timp la un contact mai conștient cu mediul fotografiei și cu conținuturile elaborate. Urme ale acestui proces se recunosc și în fotografii. Ele par mai vechi decât sunt. Fotografia analogă propune aici întrucâtva paralele cu minoritatea germană. Existența sa cade în uitare, însă este totuși acolo.
Fotografii care expun sunt:
Gheorghe Boboc, Camelia Chidesa, Peter Kisfaludi, Denisa Sumedrea, Teodora Popovici, Ioana Tatarciuc, Corina Stanese, Matei Tulban, Antonia Frentel și Annik Trauzettel. Expoziția poate fi vizitată până pe 15 decembrie 2014.
Centrul Cultural German se află pe str. Lungă nr. 31.

Comentarii

Ultimă oră