Sari la conținut

Vechiul pasaj Fartec rămâne închis în 2018

vechiul-pasaj-fartec-ramane-inchis-in-2018

Proiectul de reabilitare a vechiului pasaj de la Fartec s-a împotmolit încă din toamna anului trecut, când firma care executa lucrările a descoperit probleme tehnice mai grave decât cele estimate iniţial.

Lucrările la reabilitatea Pasajul Fartec au început în luna mai a anului trecut. Pe măsură ce constructorii au înaintat cu proiectul s-a descoperit să pasajul era mai şubred decât se credea iniţial şi este nevoie de analize tehnice suplimentare, dar şi de noi consolidări. S-a decis că este nevoie de expertize de specialitate, dar firma care trebuia să efectueze reparaţiile capitale a anunţat că nu poate finaliza proiectul.

Lucrarea era executată de Asocierea de firme dintre Sopmet SA Bucureşti şi Consal SRL din Braşov.

De comun acord cu Primăria Braşov, contractul a fost reziliat.

Lucrările la pasaj au intrat în conservare. Până în momentul rezilierii contractului s-au efectuat 40% dintre lucrări: s-au consolidat pilonii pasajului, una dintre margini şi s-a decopertat calea de rulare. Pentru aceste lucrări, municipalitatea braşoveană a plătit constructorului 2,21 milioane de lei, fără TVA.

Cel mai probabil anul acesta nu se vor mai face lucrări. Expertiza tehnică va fi gata în martie, iar apoi Primăria va trebui să organizeze o nouă licitaţie şi să găsească un alt constructor.

Procedura de achiziţie a lucrărilor va fi lansată numai după ce va fi terminată expertiza tehnică prin care se vor stabili soluţiile tehnice necesare reabilitării pasajului. Acest document, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ar urma să fie definitivat până în luna martie.

„Din păcate, deficienţele constate sunt mai grave decât constatarea iniţială, astfel încât am ajuns în situaţia de a reface partea de proiect tehnic aferentă infrastructurii căii de rulare”, a declarat Toarcea.Estimările arată că anul acesta lucrările nu au cum să fie terminate.

Conform contractului semnat cu constructorul iniţial, pentru reabilitarea vechiului pasaj, de la bugetul local ar fi trebuit să se plătească suma de 8.286.192 lei, fără TVA.

Comentarii

Ultimă oră