Sari la conținut

„Validatoare în teste” la noile autobuze RATBV

validatoare-in-teste-la-noile-autobuze-ratbv

Instalate pe noile autobuze, validatoarele care au şi dispozitive care permit plata biletelor cu ajutorul cardurilor sunt şi acum „în teste”.

Motivul, a explicat preşedintele Consiliului de Administraţie al RATBV, George Cornea, este că deocamdată nu se pot face plăţile cu ajutorul cardului bancar.

  „Aceste dispozitive nu sunt «de tip POS», ceea ce înseamnă că nu se verifică dacă în cont sau nu sunt bani. Pe autobuze au fost instalate nişte cititoare de carduri bancare pentru valori mici, iar momentan, în România nu există, încă, o procedură privind acest gen de tranzacţii. În astfel de situaţii, dacă în cont nu sunt banii necesari achitării biletului, banca ar trebui să îşi asume ca la alimentarea contului să facă şi plata către RATBV. Este o măsură minimă de siguranţă pe care banca ar trebui să şi-o asume.

Deocamdată, în România, o singură bancă este dispusă să realizeze astfel de tranzacţii, iar noi avem discuţii cu conducerea acesteia, iar noi sperăm ca în scurt timp să încheiem un protocol care să ne permită implementarea plăţii biletelor cu ajutorul cardului”, a declarat George Cornea.

Comentarii

Ultimă oră