Sari la conținut

Valeriu Gheorghiță: 4.173 de minori sunt programați pentru vaccinare

valeriu-gheorghita-4173-de-minori-sunt-programati-pentru-vaccinare

4.173 de minori sunt programați pentru vaccinare a declarat, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță.

Prezentarea se poate face direct la centrele cu Pfizer, atât centre fixe, de tip drive-through, evenimente maraton, dar și cabinetele de medicină de familie .

Minorii trebuie să fie însoțiți la centrul de vaccinare de către părinți și trebuie să prezinte formularul de consimțământ informat. Vaccinarea împotriva COVID-19 se face doar cu Pfizer pentru minori și se poate face la oricare centru unde există acest tip de vaccin.

Copiii pot fi programați prin conturile părinților pe platforma RoVaccinare sau se pot prezenta direct la centrul de vaccinare însoțiți de tutorele legal, a explicat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, la conferința de presă săptămânală de la Guvern.

În total, 1.903 copii cu vârste cuprinse între 12-16 ani au fost vaccinați în ultimele 24 de ore cu prima doză de Pfizer, iar alți 4.173 de copii au fost programați de părinți pe platforma Rovaccinare, a precizat Gheorghiță. De asemenea, el a mai spus că România este prima țară din Uniunea Europeană care a demarat campania de vaccinare pentru grupa de vârstă 12-16 ani.

Comentarii

Ultimă oră