Sari la conținut

Va ploua torenţial până miercuri dimineaţă! Brașovul inclus pe harta zonelor afectate

va-ploua-torential-pana-miercuri-dimineata-brasovul-inclus-pe-harta-zonelor-afectate

Meteorologii au extins "codul portocaliu" de ploi şi vijelii până marţi, la ora 03.00, pentru judeţele Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt şi Argeş, unde va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 50-70 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 80 de litri pe metru pătrat.

Şi avertizarea "cod galben" emisă anterior a fost extinsă până miercuri, la ora 10.00, pentru nouă judeţe: Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Teleorman, Dâmboviţa şi unele zone din judeţele Braşov, Sibiu şi Alba.

Potrivit noii avertizări cod galben, care a intrat în vigoare luni, la ora 10.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în special în jumătatea de vest a ţării, precum şi în zona de munte. În Oltenia, Banat, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi vestul Munteniei vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat şi va cădea grindină.Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat că fenomenele asociate instabilităţii atmosferice vor pierde din intensitate miercuri la prânz, dar în 31 iulie şi 1 august, aceeaşi zonă va fi afectată din nou de precipitaţii, scrie Mediafax. Avertizarea „cod portocaliu” din sud-vestul ţării se va extinde în zilele următoare, a anunţat directorul ANM, Ion Sandu, citat de Mediafax.

Comentarii

Ultimă oră