Sari la conținut

Va începe construirea creşei din cartierul Astra, de pe strada Apollo

va-incepe-construirea-cresei-din-cartierul-astra-de-pe-strada-apollo

Primăria Braşov va emite în scurt timp ordinul de începere pentru construirea creşei din cartierul Astra, de pe strada Apollo.

Viceprimarul Braşovului Costel Mihai a anunţat că pentru acest obiectiv a fost finalizat proiectul tehnic, iar în prezent se pun la punct ultimele detalii înainte de începerea efectivă a lucrărilor.


  Clădirea în care va funcţiona creşa va avea demisol, parter şi etaj, pentru că tot acolo va fi mutat şi sediul Serviciului de Administrare Creşe din Primăria Braşov.

Conform proiectului, la demisol vor fi spaţii anexe şi alte încăperi cu diferitefuncţiuni, la parter se va amenaja creşa, iar la etaj va funcţiona Serviciul Administrare Creşe. În curtea clădirii se va amenaja un loc de joacă, cu piese de mobilier specifice copiilor cu vârste cuprinse între unu şi trei ani. Pentru a se evita riscul accidentării micuţilor, pavajul va fi realizat din dale cauciucate.

20 de metri pătraţi pentru fiecare copil!


    „Pentru construirea creşei a fost alocat un teren de 5.535 mp. Amprenta la sol a clădirii va fi de 1.457 mp, iar suprafaţa desfăşurată va fi de 2.734,15 mp. Creşa va avea o capacitate de 80 de locuri şi va respecta toate normativele în domeniu. Mai exact, pentru un copil va exista un spaţiu de cel puţin 20 mp. De asemenea, aşa cum prevede legislaţia, creşa va funcţiona la parter”, a explicat viceprimarul.

Valoarea totală a proiectului este de 10.000.000 lei, iar cea mai mare parte a sumei, respectiv 7.410.000 lei va fi asigurată de la bugetul local, iar diferenţa din fonduri europene.

Conform contractului, termenul de finalizare a investiţiei este de 24 de luni, din care 4 pentru proiectare (perioadă care s-a încheiat) şi 20 de luni pentru lucrările propriu-zise.


   În Braşov funcţionează acum 8 creşe, cu o capacitate totală de 805 locuri, însă cererea este mult mai mare.

„În momentul de faţă, avem 500 de solicitări pe lista de aşteptare. Multe cereri sunt depuse de părinţi din localităţile învecinate Braşovului, pentru că în acestea nu există creşe”, a mai spus viceprimarul, Costel Mihai.

Comentarii

Ultimă oră