Sari la conținut

Concluziile celui mai recent sondaj al Centrului de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI) sunt simple: premierul desemnat Victor Ponta este o locomotivă pentru Uniunea Social-Democrată, pe care ar vota-o 62% din români. PDL este pe locul 3, cu 12%, fiind depăşit de partidul lui Dan Diaconescu, PPDD, cotat cu 14%.

Succesul moţiunii de cenzură şi, implicit, căderea Guvernului Ungureanu se văd în sondaje. 90% din repondenţi cred că Guvernul Ponta va restitui CAS-ul reţinut ilegal din pensii, iar 80% consideră că desemnarea unor miniştri cu experienţă va fi eficientă. Peste 60% din românii chestionaţi au încredere în Victor Ponta şi consideră că acesta va fi un premier bun. Dovada cea mai clară că românii apreciază faptul că USL va ajunge la putere este diferenţa foarte mare de cetăţeni care cred că ţara merge acum într-o direcţie bună: 40%, faţă de 20% câţi credeau acelaşi lucru înainte ca Guvernul Ungureanu să cadă.

Uniunea Social Liberală merge ca unsă şi în ceea ce priveşte candidatul la preşedinţie. Sondajul l-a poziţionat pe Mihai Răzvan Ungureanu ca posibil contracandidat al lui Crin Antonescu la scrutinul pentru Cotroceni. Conform datelor CSCI, liderul PNL ar câştiga din primul tur cu 66%. MRU este cotat cu a doua şansă, la mare distanţă (18%), iar Dan Diaconescu ar completa podiumul cu 10%.

Comentarii

Ultimă oră