Sari la conținut

Urs pe străzile Brașovului, în zona Turnului

urs-pe-strazile-brasovului-in-zona-turnului

Un urs care s-a rătăcit inexplicabil prin cartierul Tractorul, s-a plimbat în zona mall-ului Coresi. Apoi, a alergat speriat şi pe şantierul de pe terenul fostei uzine, printre vechile hale.


  Sistemul RO-ALERT a fost folosit astăzi la nivelul Municipiului Brașov pentru a transmite un mesaj de înstiințare populației cu privire la prezența unui urs liber pe străzile din zona Gării.

Mesajul transmis de autorități a fost „Atenție, urs observat liber în zona strada Turnului. Evitați zona!”

Apoi, animalul sălbatic a fost reperat pe centura ocolitoare a municipiului, într-o zonă nepopulată și a reușit în cele din urmă să intre într-un lan de porumb, deplasându-se spre Hărman. Pentru prevenirea unor situații de risc, acesta a fost supravegheat de către echipaje ale Poliției și Jandarmeriei care au rămas o perioadă în zonă, pentru a limita pericolul.

„Este bine de știut, dacă se întâmplă să vă iasă în cale un urs, prima recomandare este să nu intraţi în panică. Dacă nu sunteți observat, îndepărtaţi-vă încet, nu vă opriţi cel puțin 500 de metri și când sunteți într-o zonă sigură, anunțați autoritățile”, au spus reprezentanții ISU Brașov.

Cât timp s-a deplasat prin zonele populate animalul sălbatic a fost filmat de curioși, iar filmuleţele cu ursul care se plimbă pe langă mall și aleargă pe șantier circulă pe internet, în special pe facebook.

..................................................................

Update:


  Ursul „plimbăreț” se pare că și-ar fi petrecut noaptea trecută  în cartierul Triaj.

O filmare de pe o cameră de supraveghere îl arată pe ursul care s-a plimbat astăzi prin Tractorul și care a activat sistemul RO ALERT, făcându-și de cap în cartierul Triaj. Filmarea a fost realizată noaptea trecută, după ora 02.00.

Astăzi, după prânz, ursul a fost văzut în zona cartierului Coresi, speriindu-i pe muncitorii de pe șantiere, după care a luat calea Sânpetrului, unde s-a refugiat într-o pădure.

Comentarii

Ultimă oră