Sari la conținut

Urmărit internaţional pentru zeci de furturi în Danemarca, prins la Braşov

urmarit-international-pentru-zeci-de-furturi-in-danemarca-prins-la-brasov

Un tânăr dat în urmărire internaţională pentru comiterea a 69 de furturi în Danemarca, a fost prins de poliţiştii braşoveni. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, bărbatul este bănuit că, în perioada 2010-2015, împreună cu alți complici, ar fi sustras din locuințe de pe teritoriul Danemarcei bani, bijuterii, articole electronice şi ceasuri în valoare totală de peste 2,5 milioane coroane daneze.

Pe numele său, autorităţile daneze au emis mandat european de  arestare, însă tânărul a crezut că poată să fugă de pedeapsă. Nu a reuşit, însă, pentru că a fost prins ieri, în Braşov, de către poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Tânărul a fost prezentat Curţii de Apel Braşov, iar magistraţii au dispus arestarea lui pentru 30 de zile.

Bărbatul se află acum în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Braşov, până la finalizarea procedurilor de extrădare.

Comentarii

Ultimă oră