Universitatea Transilvania din Brașov se situează pe locul 5, dintre universitățile românești, în topul internațional „Times Higher Education - 2021”, care analizează impactul pe care îl au instituțiile de învățământ superior în societate.

 

Universitatea Transilvania din Brașov se regăsește în topul internațional, alături de alte 9 universități din România.

 

Pe primele locuri dintre instituțiile românești se situează Universitatea din București (pe locurile 301-400) și Universitatea Babeș Bolyai (pe locurile 401-600). Universitatea Transilvania din Brașov se situează pe locurile 601-800.

 

Clasamentul Impact Rankings 2021 evaluează universitățile participante în funcție de modul în care aplică obiectivele de dezvoltare durabilă stabilite de ONU.

 

Printre indicatorii stabiliți se numără reducerea sărăciei, egalitatea de gen, creșterea economică, activitățile privind protejarea climei și al mediului înconjurător, responsabilitatea privind consumul și producția etc. Universitatea Transilvania din Brașov are cel mai mare punctaj pentru indicatorul „parteneriate”.

 

La acest capitol, UNITBV este prima dintre universitățile din România. Instituția brașoveană a obținut un scor important și la capitolul „eliminarea sărăciei”, unde au fost analizate activitățile și suportul oferit de universitate, atât studenților cu o condiție materială precară, cât și comunității locale defavorizate. La acest capitol, în România, Universitatea Transilvania este surclasată doar de către USAMV Cluj Napoca.

 

În clasamentul de anul acesta au fost incluse 1.115 universități, din 94 de țări, cu peste 300 de universități mai mult decât anul trecut.