Unităţile de alimentație publică aflate pe litoral sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021. Pentru a se asigura că operatorii din industra alimentară respectă normele și cerințele de igienă alimentară, dar și măsurile care se aplică pe durata prelungirii stării de alertă, pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, inspectorii ANSVSA au desfășurat acțiuni de control, la 226 de unități de alimentație publică.
Neregulile, constatate în urma acestor controale, au fost sancționate prin aplicarea a 38 de amenzi contravenționale în valoare de 349 de mii de lei pentru deficiențe cu privire la:
- manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;
- depozitarea neconformă a produselor alimentare;
- condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
- funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.
Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate restaurantelor (14 în valoare totală de 131.200 de lei).
Numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Fii primul care posteaza un comentariu la articolul Unităţile de alimentație publică aflate pe litoral supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021.
Nume
Comentariu