Sari la conținut

Unele toxine sunt ... sănătose. Află care sunt şi ce boli vindecă!

unele-toxine-sunt-sanatose-afla-care-sunt-si-ce-boli-vindeca

Unele substante toxice pot face minuni pentru corpul uman, luptand cu succes impotriva mai multor afectiuni grave.

Veninul de sarpe

Aceasta otrava este luata de la serpii crescuti in ferme speciale. Ea este folosita de mult timp ca tratament impotriva muscaturii de sarpe, scrie Fox News. Pentru a produce antiveninul, specialistii dilueaza veninul pur obtinut de la serpi si il injecteaza apoi in animale precum oile, caprele, caii si iepurii. Dupa injectare, corpul lor produce anticorpi, care, la randul lor, sunt luati de specialisti pentru a fi folositi ca antidot. Medicamentele din venin de sarpe reprezinta, insa, o idee noua. Cercetatorii folosesc, de pilda, o proteina scoasa din veninul viperei asiatice de nisip pentru a trata melanomul malign. Testele au aratat ca metoda poate opri raspandirea cancerului la plamanii si ficatul cobailor.

Matraguna

Aceasta planta poate reprezenta remediul unor boli boli grave, fiind folosita in trecut chiar si ca arma letala impotriva unor soldati, in razboaie. Femeile o utilizau pentru a-si dilata pupilele, atunci cand doreau sa faca noi cuceriri amoroase. In plus, matraguna era considerata buna pentru a obtine senzatia de euforie, in urma aplicarii in zona organului sexual feminin.In medicina, planta se foloseste pentru calmarea sindromului de colon iritabil, in tratarea diverticulitei si a unor afectiuni colice si inflamatorii ale tractului gastrointestinal. In cazul maladiei Parkinson, matraguna ajuta la controlarea spasmelor musculare. Ea e eficienta si impotriva durerii, a reumatismului si sciaticii.

Cucuta

Se stie ca filozoful Socrate a fost omorat cu ajutorul cucutei. Aceasta planta era des folosita in lumea antica, oamenii cunoscand bine capacitatea ei toxica, insa ea are si proprietati antispasmodice si sedative. Doctorii greci si arabi recurgeau la cucuta pentru a trata durerea de articulatii a pacientilor lor.

Degetelul rosu

Cunoscut si ca "digitalis purpurea", un asemenea remediu contine un grup de compusi denumiti digitalina. Agentii respectivi poarta si numele de glicozizi cardiaci, ei avand efect de intarire a activitatii inimii si controland ritmul cardiac. Degetelul rosu se foloseste inclusiv in caz de aritmie. Expertii americani l-au aprobat pentru tratamentul insuficientei cardiace.

Comentarii

Ultimă oră